Ευρωομόλογο: Το SPD Βερολίνου πάει κόντρα στη Μέρκελ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη»

Ευρωομόλογο: Το SPD Βερολίνου πάει κόντρα στη Μέρκελ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη» Facebook Twitter
0

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) του κρατιδίου του Βερολίνου, υποστηρίζει την ιδέα «να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού.

Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα κοινά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης ή της Ε.Ε. «Σε αυτήν την κατάσταση, η Ευρώπη χρειάζεται ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη. Πρέπει να διασφαλίσουμε μαζί ότι θα δημιουργηθούν νέα οικονομικά περιθώρια για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού», δήλωσε ο Μίχαελ Μιούλερ δήμαρχος του Βερολίνου και πρόεδρος του τοπικού SPD.

Τα λεγόμενα ομόλογα κορονοϊού, δηλαδή τα κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα για τη χρηματοδότηση των κρατικών προϋπολογισμών, -περιοριζόμενα σε αυτήν την κρίση- μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Γι΄αυτό η ηγεσία του SPD Βερολίνου αποφάσισε να υποστηρίξει έκκληση προς όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να ταχθούν υπέρ τέτοιων ομολόγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM