Η δρ.Τζιλ Μπάιντεν γράφει ιστορία - Οι πρωτιές της επόμενης Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

Η δρ.Τζιλ Μπάιντεν γράφει ιστορία - Οι πρωτιές της επόμενης Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Facebook Twitter
Η δρ.Τζιλ Μπάιντεν γράφει ιστορία - Οι πρωτιές της επόμενης Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ (EPA)
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά η σύζυγός του, δρ Τζιλ Μπάιντεν, σκοπεύει να συνεχίσει να διδάσκει.

Ενδεχομένως να γίνει η μόνη Πρώτη Κυρία στην ιστορία του θεσμού που κατέχει αμειβόμενη εργασία εκτός Λευκού Οίκου.

Η δρ. Μπάιντεν, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Βιρτζίνια, είχε δηλώσει στο "CBS Sunday Morning" τον Αύγουστο ότι «θα ήθελε να συνεχίσει να διδάσκει στην περίπτωση που γινόταν Πρώτη Κυρία».

«Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω. Είναι σημαντικό και θέλω οι άνθρωποι να εκτιμούν τους δασκάλους και να γνωρίζουν τη συνεισφορά τους και να αναβαθμίζουν το επάγγελμα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ στα 231 χρόνια που υπάρχει ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας στις ΗΠΑ, η δρ. Μπάιντεν χτίζει το δικό της μύθο.

Η ιστορικός Κάθριν Τζέλισον, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο που μελετά τις Πρώτες Κυρίες, είπε στο CBS News το Σάββατο ότι η  δρ. Τζιλ Μπάιντεν θα ήταν η μόνη πρώτη κυρία που κατέχει αμειβόμενη δουλειά και η πρώτη με διδακτορικό.

Η δρ. Τζιλ Μπάιντεν  εργάστηκε ως καθηγήτρια σε κοινοτικά κολλέγια όταν ο Μπάιντεν διετέλεσε ως αντιπρόεδρος στην προεδρία Ομπάμα.

«Διδάσκω σε πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες. Λατρεύω τις ιστορίες τους, λατρεύω ποιοι είναι ως άνθρωποι και μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να τους βοηθήσω στο δρόμο τους προς την επιτυχία» είχε πει παλαιότερα.

Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι εάν γίνει Πρώτη Κυρία, θα στηρίξει τα δωρεάν δίδακτρα στα κοινοτικά κολέγια, τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο και θα στηρίξει τις οικογένειες των στρατιωτικών, όπως έκανε και ως σύζυγος αντιπροέδρου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι Αμερικανοί θα δουν «ασυνήθιστα πράγματα» από αυτήν ως Πρώτη Κυρία, η δρ Μπάιντεν απάντησε, «Το ελπίζω».

«Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, και αυτές οι στιγμές είναι τόσο δύσκολες. Μερικές φορές χρειάζεται λίγη επιείκεια, λίγο γέλιο για να ελαφρύνεις τα πράγματα. Λίγη χαρά» είχε δηλώσει.

Το Σάββατο, η δρ. Μπάιντεν δημοσίευσε μια φωτογραφία μαζί με τον σύζυγό της στο Twitter. «Θα είναι Πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας», έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM