Γαλλία: «Μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινη μάσκα» λέει ο υπουργός Υγείας

Γαλλία: «Μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινη μάσκα» λέει ο υπουργός Υγείας Facebook Twitter
Γαλλία: «Μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινη μάσκα» λέει ο υπουργός Υγείας (EPA)
0

Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους ανθρώπους να φορούν χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες στους δημόσιους χώρους καθώς παρέχουν καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει συστάσεις σχετικά με τον τύπο των μασκών. Οι γαλλικές αρχές ανησυχούν πλέον, πως η χώρα θα μπορούσε να πληγεί από τις νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού.

«Η σύσταση που κάνω στον γαλλικό λαό είναι να μην χρησιμοποιεί πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο Veran στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Πρόσθεσε δε, πως είναι πολύ απίθανο να αρθούν οι περιορισμοί για τα χιονοδρομικά κέντρα τον επόμενο μήνα.

Ο Veran είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μία αυστηρότερη επιβολή περιορισμών κατά του κορωνοϊού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση.

«Θα μπορούσαμε να αναγκαστούμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που κλήθηκε να τηρήσει ο γαλλικός λαός αυτό το φθινόπωρο. Αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε lockdown αν το απαιτούσαν οι συνθήκες», πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει καταγράψει περισσότερους από 71.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας. Βρίσκεται τώρα στο 35% του μέγιστου ποσοστού μόλυνσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, πολύ κάτω από τη γειτονική της Βρετανία, που είναι στο 70%.

Την ίδια ώρα, τα γαλλικά σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά, όπως και τα καταστήματα για μη απαραίτητα προϊόντα.

Ωστόσο, οι Γάλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι έχουν εντοπίσει αύξηση των ποσοστών μετάδοσης τις τελευταίες ημέρες ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών παραλλαγών του Covid-19 που είναι διαδεδομένες σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες του Reuters/RTE

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM