Αίγυπτος: Η ιστορική Αμπέτειος Σχολή θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα

Αίγυπτος: Η ιστορική Αμπέτειος Σχολή θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα Facebook Twitter
0

Την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας για τους 1.500 Αιγυπτίους μαθητές του αραβόφωνου και του αγγλόφωνου τμήματός της, στο Κάιρο, αποφάσισε η ιστορική Αμπέτειος Σχολή.

Πρόκειται για το σχολείο με ιστορία 159 ετών, που βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, και το οποίο αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το σχολικό συγκρότημα όπου φοίτησαν όλοι σχεδόν οι Καϊρινοί που αποφοίτησαν το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, στην περιοχή Ντεμερτάς.

Σήμερα, το ελληνικό τμήμα της Αμπετείου Σχολής με τους 65 περίπου Έλληνες μαθητές έχει μεταφερθεί στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Ηλιούπολης. Όμως, στο ιστορικό σχολείο που κάποτε έσφυζε από Έλληνες, στην Χαντάικ Ελ Κόμπα της Ντεμερτάς, σήμερα εκατοντάδες Αιγύπτιοι μαθητές ακολουθούν τα μαθήματα του αιγυπτιακού κράτους, στα οποία η Αμπέτειος θα δώσει πλέον τη δυνατότητα να μάθουν και την ελληνική γλώσσα, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς, Ελλάδος και Αιγύπτου.

Την ανακοίνωση για την ένταξη μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, έκανε με δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας και διευθυντής του Ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής Νικόλας Βαδής ο οποίος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς και πρόεδρο του Ιδρύματος και διευθυντή της Σχολής κ. Δαμιανό συνάντησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και την ενημέρωσαν για την απόφαση αυτή της ιστορικής Σχολής των Αιγυπτιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM