Αμάλ Αλαμουντίν: Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να συνεργαστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Αμάλ Αλαμουντίν προτρέπει τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Facebook Twitter
AP
0

Οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις και οι εταιρείες θα πρέπει να εργαστούν χέρι-χέρι για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε η διάσημη δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν -Κλούνεϊ στη Σύνοδο Κορυφής των Διευθύνων Σύμβουλων της APEC.

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνει, χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις «απολύτως απαραίτητες» για την προώθηση των δικαιωμάτων.

Μιλώντας σε ένα ψηφιακό φόρουμ στη συνάντηση της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που διοργανώθηκε από τη Νέα Ζηλανδία, η Κλούνεϊ ζήτησε μια πολυμερή απάντηση για τη διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τόνισε τον ολοένα και πιο διαπλεκόμενο ρόλο, που παίζουν οι χώρες και οι επιχειρήσεις στη διασφάλισή τους.

«Οι επιχειρήσεις όχι μόνο δεν είναι τυχαίες, αλλά συχνά είναι απολύτως απαραίτητες για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον απόλυτα συνδεδεμένο κόσμο μας», πρόσθεσε η Αμάλ Κλούνεϊ.

Η διάσημη δικηγόρος σχολίασε τις απόψεις πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών από όλη την περιοχή, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διατήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων, σε μια εποχή που η κοινωνικοοικονομική ανισότητα έχει διευρυνθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.


«Πιστεύω ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως εάν οι φιλελεύθερες δημοκρατίες χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία, που διαθέτουν, για να πιέσουν τις ανελεύθερες απολυταρχίες και εάν οι εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να κινήσουν τις διαδικασίες προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε η Κλούνεϊ.

«Εάν δεν μπορείτε να βασιστείτε σε φιλελεύθερες κυβερνήσεις για την επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων, πρέπει να προσπαθήσετε να εμπνεύσετε τον ιδιωτικό τομέα να παρέμβει. Μερικές φορές είναι η μόνη επιλογή, δεδομένου ότι τόσες πολλές από τις παγκόσμιες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε, απαιτούν μια πολυμερή απάντηση» σημέιωσε.

Ανέφερε δε, την περίπτωση της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφου Maria Ressa, η οποία αντιμετώπισε νομικά ζητήματα στη γενέτειρά της, τις Φιλιππίνες, λόγω των ερευνητικών ρεπορτάζ της για την κυβέρνηση του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Η Κλούνεϊ ανέφερε ότι η Ressa,δέχθηκε επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να πληγεί η φήμη της.

«Η περίπτωση της Maria είναι εμβληματική για το πώς οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις κυβερνήσεις μπορούν να περιλαμβάνουν εταιρείες και πώς οι επιθέσεις στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης μπορούν να διασταυρωθούν.

»Όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί να είναι αποτέλεσμα δημόσιων και ιδιωτικών ενεργειών, το ίδιο ισχύει και για τις πιθανές ανταποκρίσεις σε τέτοιες καταχρήσεις» είπε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν απειλεί να χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Διάγγελμα Πούτιν: Η Ρωσία «έχει το δικαίωμα» να χτυπά τις χώρες που έδωσαν όπλα στην Ουκρανία

Απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ - Η σημερινή επίθεση στην Ουκρανία «απάντηση» στη χρήση πυραύλων των ΗΠΑ και Βρετανίας από το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Άνγκελα Μέρκελ: Τι λέει για Ουκρανία, Πούτιν και Τραμπ στα απομνημονεύματά της

Διεθνή / Πούτιν σε Μέρκελ: «Δεν θα είσαι καγκελάριος πάντα. Και τότε η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» - Τα απομνημονεύματα της πρώην καγκελαρίου

Στις 26 Νοεμβρίου κυκλοφορούν τα απομνημονεύματα της Άνγκελα Μέρκελ, καγκελαρίου της Γερμανίας για 16 χρόνια - Τι ρωτούσε ο Τραμπ την Μέρκελ - Τι συζητούσε η Γερμανίδα πολιτικός με τον πάπα Φραγκίσκο
LIFO NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον - πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο 11χρονος πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο 11χρονος γιος τους, Τζορτζ, δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Μέχρι τώρα ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν παραβεί τον βασιλικό κανόνα που ορίζει: «Ποτέ δεν πετάς με τον διάδοχό σου»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ