Αντιδράσεις για την διαφημιστική καμπάνια του Βίλνιους- Υπόσχεται «τουριστικό οργασμό»

Αντιδράσεις για την διαφημιστική καμπάνια του Βίλνιους- Υπόσχεται «τουριστικό οργασμό» Facebook Twitter
2

Σφοδρές αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η διαφημιστική εκστρατεία του Βίλνιους, πρωτεύουσας της Λιθουανίας, που με την οποία υπόσχεται «τουριστικούς οργασμούς» σε όσους το επισκεφθούν, ενώ παρουσιάζει την πόλη σαν το «σημείο G της Ευρώπης». 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας προβλέπονται αφισοκολλήσεις στους δρόμους του Βερολίνου και του Λονδίνου. Στις αφίσες πρωταγωνιστεί μια νεαρή γυναίκα, με πλούσια κόκκινα μαλλιά, η οποία απεικονίζεται να ανατριχιάζει καθώς κρατάει σφικτά με το ένα της χέρι τον χάρτη της Ευρώπης, που μοιάζει σαν ένα ύφασμα όπου είναι ξαπλωμένη.

«Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, όμως όταν το βρείτε, είναι εκπληκτικό», αναφέρει το κείμενο στην αγγλική γλώσσα και προσθέτει με κεφαλαία γράμματα: «Βίλνιους, το σημείο G της Ευρώπης».

Οι υπεύθυνοι της τουριστικής εκστρατείας Go Vilnius εξηγούν ότι απευθύνεται σε πρόσωπα ηλικίας 18-35 ετών. Η αφίσα αναμένεται να προωθηθεί και στα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντιδράσεις για την διαφημιστική καμπάνια του Βίλνιους- Υπόσχεται «τουριστικό οργασμό» Facebook Twitter

Η πρωτοβουλία προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, πρόκειται για μια καμπάνια που η κυβέρνηση ήθελε να καθυστερήσει τουλάχιστον έως το φθινόπωρο, για μετά την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου.

Ο πρόεδρος της διάσκεψης των καθολικών επισκόπων της Λιθουανίας, ο αρχιεπίσκοπος του Βίλνιους Γκιντάρας Γκρούσας, αποδοκίμασε τη διαφημιστική καμπάνια εκτιμώντας ότι «ενισχύει ενδεχομένως την εικόνα του Βίλνιους ως πόλης σεξουαλικού τουρισμού και ότι εκμεταλλεύεται τη γυναικεία σεξουαλικότητα».

Την ίδια ώρα, και η κυβέρνηση της Λιθουανίας, μιας χώρας στην πλειονότητά της καθολικής, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αναστείλει την εκστρατεία έως την επίσκεψη του πάπα, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι απέρριψαν το αίτημα.

«Όσοι έχουν εκνευριστεί το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν ότι η εκστρατεία είναι επιτυχημένη, διότι μιλούν για εκείνη και πυροδοτούν τον δημόσιο διάλογο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημιουργούς, ο Γιούργκις Ραμανάουσκας.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μία εβδομάδα στο Διαδίκτυο. Οι αφίσες στους δρόμους της Γερμανίας και της Βρετανίας θα παραμείνουν για μια εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια