Από ξενοδοχεία - κάψουλες στο Τόκιο, βιντεοκλήσεις στα Ιμαλάια, εν μέσω αμμοθύελλας στη Σαχάρα, η Κέιτι ΜακΛέοντ έχει εργαστεί μέσω τηλεργασίας από 78 διαφορετικές χώρες.
Η 28χρονη είναι μία από τους ολοένα και περισσότερους «ψηφιακούς νομάδες» που εγκατέλειψαν τη στασιμότητα του γραφείου, αποφασίζοντας να δουλεύουν εξ αποστάσεως.
«Ευελπιστώ να έχω επισκεφτεί 100 χώρες πριν τα 30 μου» εξομολογείται η freelance graphic designer.
Η ίδια καταγράφει τα ταξίδια της στο μπλογκ της και, από το 2018 οπότε και επέλεξε να κάνει πράξη το εργασιακό αυτό μοντέλο, έχει δει τη δημοτικότητα του συγκεκριμένου τρόπου ζωής να μεγαλώνει.
«Προσωπικά θα το απέδιδα στην πανδημία κορωνοϊού το ότι σήμερα υπάρχει περισσότερη τηλεργασία από ποτέ στον κόσμο» λέει.
Μεγαλωμένη στο Ινβερνές και με σπουδές γραφιστικής στο Εδιμβούργο, η Κέιτι πήρε μια πρώτη γεύση εξ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της άσκησής της, όταν δούλεψε για μια διαφημιστική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Σύντομα, όμως, διαπίστωσε πως αυτός ο τρόπος εργασίας, «ο μονότονος, ανιαρός και χωρίς έμπνευση» δεν ήταν για εκείνη.
«Το πρόγραμμα μιας κοινής μέρας στη δουλειά ήταν πάντα προαποφασισμένο, είχε λίγο χρόνο να δουλέψω τους προσωπικούς μου στόχους και τα όνειρα. Αν ήξερα, από το σχολείο και το πανεπιστήμιο, πως υπήρχε αυτός το τρόπος ζωής, θα ήμουν πιο σίγουρη στις απαραίτητες επιλογές ώστε να υλοποιήσω το όνειρο αυτό πιο γρήγορα» παραδέχεται.
«Ευτυχώς, επέλεξα μια καριέρα που είναι κατάλληλη για τους εργασιακούς νομάδες» προσθέτει.
Η πανδημία κορωνοϊού έκανε τα διεθνή ταξίδια δυσκολότερα, ωστόσο η 28χρονη έκανε τις απαραίτητες μετατροπές σε ένα βανάκι και μετακινιόταν μ'αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ίδια παραδέχεται πως το να βρίσκεται κανείς συνέχεια σε κίνηση, δεν είναι πάντα εύκολο, αντιθέτως...
«Έχω κοιμηθεί σε περισσότερα πατώματα αεροδρομίου απ'όσα μπορώ να μετρήσω» λέει. «Έχω πασχίσει να βρω ίντερνετ για να δουλέψω, έχω εξαπατηθεί και πλήρωσα περισσότερα επειδή είμαι ξένη, και είχα ουκ ολίγες τροφικές δηλητηριάσεις» προσθέτει.
Με πληροφορίες από BBC