Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος

Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος Facebook Twitter
1

Τα άρματα μάχης, σύμβολο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, άρχισαν σήμερα να απομακρύνονται από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, κατόπιν μιας απόφασης των αρχών να μετακινηθεί ένα μέρος των στρατώνων μακριά από τις μητροπόλεις.


Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή που μετέφερε έξι τεθωρακισμένα αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη προς τη γειτονική επαρχία Τεκίρντα (Ραιδεστός), διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Μια άλλη οχηματοπομπή, μεταφέροντας οκτώ τεθωρακισμένα, εγκατέλειψε την Άγκυρα με προορισμό την επαρχία Τσάνκιρι, 150 χλμ. βορειότερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η επιχείρηση αυτή, η οποία αφορά πολλά στρατόπεδα στις δύο μεγαλουπόλεις, θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

 

Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος Facebook Twitter

 

Η στρατιωτική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, από όπου είχαν απογειωθεί αεροσκάφη κι ελικόπτερα για να βομβαρδίσουν πολλούς στόχους στην Άγκυρα, ανάμεσά τους το κοινοβούλιο και την είσοδο του προεδρικού μεγάρου, πρόκειται να κλείσει, ανακοίνωσε εξάλλου ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών με έδρα την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πραξικόπημα, ο εγκέφαλος του οποίου σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ήταν ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, απέτυχε χάρη στις προσπάθειες των στρατιωτικών και των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέμειναν πιστοί στην κυβέρνηση και τους χιλιάδες Τούρκους που βγήκαν στους δρόμους για να αντισταθούν τους στασιαστές.

Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος Facebook Twitter


Εικόνες με άρματα μάχης να κινούνται στο κέντρο των πόλεων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, ανοίγοντας δρόμο λιώνοντας οχήματα και περνώντας πάνω από ανθρώπους, που μεταδόθηκαν τη νύχτα του πραξικοπήματος από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, χαράχθηκαν στη μνήμη πολλών. Διαδηλωτές έπεσαν στις ερπύστριες και άλλοι ανέβηκαν πάνω στα άρματα για να τα εμποδίσουν να προχωρήσουν.


Συνολικά 273 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 2.000 άλλοι τραυματίστηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετά το οποίο άρχισε μια μεγάλη εκκαθάριση εναντίον όσων πρόσκεινται ή συνδέονται με το δίκτυο του Γκιουλέν στην Τουρκία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια