Είναι μαυριδερή, τεράστια και μοιάζει περισσότερο με αστακό, παρά με γαρίδα.
Η γαρίδα γίγας που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στον Κόλπο του Μεξικού, προβληματίζει τους επιστήμονες που εκφράζουν φόβους για διατάραξη του οικοσυστήματος της περιοχής.
Το θέμα της γιγαντιαίας γαρίδας προέκυψε όταν ένα ντόπιος ψαράς, την αλίευσε στα δίχτυα του. Οι επιστήμονες του εργαστηρίου της Αλαμπάμα που την εξέτασαν επιβεβαίωσαν την προέλευσή της. Είναι η πρώτη ασιατική γαρίδα τίγρης, και μάλιστα νεαρής ηλικίας που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού.
Η ηλικία της γαρίδας, δείχνει περίτρανα κατά τους ειδικούς, ότι το είδος, όχι μόνο έχει εγκατασταθεί στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά αναπαράγεται.
Η συγκεκριμένα γαρίδα είναι νοστιμότατη, λένε οι ειδικοί, και ήδη έχει μπει σε διάφορα εστιατόρια της περιοχής.
Ωστόσο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η εμφάνισή της εκεί θα μπορούσε να κάνει κακό στο οικοσύστημα του Κόλπου. Και τούτο επειδή η ασιατική γαρίδα-τίγρης, που συνήθως απαντάται από την Νοτιοανατολική Ασία μέχρι και την Νότια Αφρική, είναι επιθετική και τρέφεται με με μικρότερες γαρίδες, καβούρια και μύδια. Επίσης είναι πολύ ευάλωτη σε ασθένειες που μεταδίδονται εύκολα και στα άλλα είδη γαρίδας.
Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα να πουν με βεβαιότητα πως η γαρίδα τίγρης έφτασε στον Κόλπο του Μεξικού. Το γεγονός όμως ότι στα νερά του Κόλπου υπάρχουν νεαρές γιγαντιαίες γαρίδες, δείχνει πως το είδος μάλλον ...μετανάστευσε για τα καλά. Όπως μάλιστα αναφέρουν αυτή η μετανάστευση είναι πιθανό να δημιουργήσει «σοβαρό πρόβλημα» επειδή κινδυνεύει να αλλοιωθεί η βιοποικιλότητα της περιοχής.
σχόλια