Η Άσλεϊ Γκράχαμ εντοπίστηκε σε διαγωνισμό μόντελινγκ στο Λίνκολν της Νεμπράσκα σε ηλικία 12 ετών. Πλέον είναι το πρώτο plus-size μοντέλο που εμφανίστηκε στα εξώφυλλα τόσο του τεύχους μαγιό του Sports Illustrated όσο και της αμερικανικής Vogue.
«Άρχισε να αλλάζει το μυαλό των ατζέντηδων, των διευθυντών κάστινγκ, των καλλιτεχνικών διευθυντών, των εκδοτών και να λέει: "Ω, εδώ είμαστε. Το πνεύμα της εποχής αλλάζει, και δεν αφορά μόνο αυτό που θεωρούνταν όμορφο για τόσο πολύ καιρό. Ίσως πρέπει να σκεφτούμε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω» ανέφερε η Άσλεϊ Γκράχαμ στο podcast του Business of Fashion.
Αν και δεν είχε δει τον σωματότυπό της να εκπροσωπείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, η ανατροφή της την γέμισε με την αυτοπεποίθηση, ώστε να ακολουθήσει τον δρόμο της. «Επειδή προέρχομαι από ένα σπίτι που μου παρείχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ήμουν σε θέση να κοιτάζω το σώμα μου στον καθρέφτη και να είμαι εντάξει με αυτό», λέει.
Παρόλα αυτά, δεν ξεχνά ότι στην πρώτη της φωτογράφιση με εσώρουχα, οι επιμελητές είχαν αφαιρέσει την κυτταρίτιδά της.«Δεν είχα δει ποτέ γυναίκες με κυτταρίτιδα στα περιοδικά και δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μέχρι που είδα να αφαιρούν τη δική μου κυτταρίτιδα στην πρώτη μου φωτογράφιση για εσώρουχα» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ήταν πολύ βαθιά ριζωμένο μέσα μας για πάρα πολύ καιρό ότι "το μικρότερο είναι το ομορφότερο, το μικρότερο το πιο κομψό και το μοναδικά καλαίσθητο"» υπογράμμισε.
Η μεγάλη στιγμή της Γκράχαμ ήρθε το 2016, όταν βρέθηκε στο εξώφυλλο του τεύχους με μαγιό του Sports Illustrated. Ένα χρόνο αργότερα, την κάλεσε η Vogue. «Η Vogue είδε ότι υπήρχε μια ευκαιρία για την εμπορευματοποίηση ενός μεγέθους, καθώς και διαφορετικών φυλών και ηλικιών. Ο αντίκτυπος ήταν τόσο μεγάλος και για τα υπόλοιπα plus-size μοντέλα» θυμάται η ίδια.
Παρά την επιτυχία της, η Γκράχαμ αναγνωρίζει ότι η μόδα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της όσον αφορά την εκπροσώπηση, ιδίως όσον αφορά τα ίδια τα ρούχα. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί σχεδιαστές που δεν ξέρουν πώς να κόψουν γύρω από ένα στήθος, έναν γοφό ή έναν γλουτό, επειδή απλώς δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα» επισημαίνει.
«Αν περισσότεροι άνθρωποι έψαχναν μέσα τους και στρέφονταν πραγματικά στην προσευχή, τον διαλογισμό, την ησυχία, τότε θα είχαν περισσότερη διαφώτιση και αυτοπεποίθηση» σημειώνει μεταξύ άλλων.
Με πληροφορίες από Business of Fashion