Αυστρία: Ακροδεξιοί έφυγαν από τη Βουλή, επειδή μιλούσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Αυστρία Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Βουλευτές του φιλορωσικού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) στην Αυστρία αποχώρησαν σήμερα από την αίθουσα της Κάτω Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στο Σώμα μέσω τηλεδιάσκεψης, ευχαριστώντας την Αυστρία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για τη συνδρομή σε επιχειρήσεις όπως η αποναρκοθέτηση. Οι ακροδεξιοί διαμαρτυρήθηκαν επειδή «η διαδικασία παραβιάζει την ουδετερότητα της Αυστρίας». 

Η Αυστρία λέει ότι η ουδετερότητά της την εμποδίζει να έχει στρατιωτική ανάμειξη στη σύγκρουση και, παρότι στηρίζει πολιτικά την Ουκρανία, δεν μπορεί να στείλει όπλα στη χώρα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η τελευταία.

Ωστόσο, το FPÖ είχε προειδοποιήσει από μέρες ότι θα πραγματοποιούσε κάποιας μορφής διαμαρτυρία κατά της ομιλίας του Ζελένσκι. Οι βουλευτές του κόμματος παρακολούθησαν την έναρξη της ομιλίας, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Είναι θλιβερό ότι το FPÖ είναι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που παίρνει στα σοβαρά τη μόνιμη ουδετερότητά μας και ως εκ τούτου ορθώνει το ανάστημά του για την ειρήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος, Χέρμπερτ Κικλ.

Οι βουλευτές που αποχώρησαν από την αίθουσα της Βουλής άφησαν στα έδρανά τους πλακάτ που έφεραν το λογότυπο του κόμματος και το σύνθημα «χώρο στην ουδετερότητα», ή «χώρο στην ειρήνη».

Από τα πέντε κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή, το FPO διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εδρών στην Κάτω Βουλή. Προς το παρόν διαθέτει ένα ελαφρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και των Συντηρητικών του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, που κυβερνούν σε συμμαχία με τους αριστερούς Πράσινους. Η παρούσα Βουλή έχει διάρκεια μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM