Η Μισέλ Φρανκλ λατρεύει το τσάι. Όχι μόνο πίνει το αφέψημα, αλλά το έχει μελετήσει ως χημικός. Και πιστεύει ότι ξέρει το μυστικό για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Από την κούπα, μέχρι το φακελάκι, το γάλα και το λεμόνι, η καθηγήτρια Χημείας στο Bryn Mawr College πιστεύει ότι όλα παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα, όταν φτιάχνουμε τσάι.
Για παράδειγμα, βασικές κινήσεις σύμφωνα με την ίδια, είναι μια πρέζα αλάτι, λίγες σταγόνες λεμονιού, όπως και να στύβουμε έντονα το σακουλάκι του τσαγιού. Η προσθήκη του αλατιού βοηθά προκειμένου να μην πικρίζει το τσάι, εξηγεί.
Από την άλλη, θα πρέπει να βουτάμε πολλές φορές το σακουλάκι τσαγιού στο ζεστό νερό και να το στύβουμε. Καλύτερα είναι τα μεγαλύτερα σακουλάκια, σημειώνει, αν και το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε χύμα φύλλα τσαγιού. Όποια κι αν είναι η επιλογή, τόσο το σακουλάκι όσο και τα φύλλα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά.
Η καθηγήτρια προτείνει να βάζουμε το τσάι σε κοντές κούπες, αφού τις έχουμε ζεστάνει πρώτα. Η θερμότητα αυξάνει την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που απελευθερώνονται, επισημαίνει.
Όσο για το κρίσιμο ερώτημα, αν το γάλα μπαίνει στην κούπα πριν ή μετά το τσάι, η Μισέλ Φρανκλ προτείνει το δεύτερο. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες να «κόψει» το γάλα, το οποίο θα πρέπει να το έχουμε ζεστάνει, εξηγεί.
Τέλος, η καθηγήτρια Χημείας έχει και μια πρόταση για όσους θέλουν να πιουν ντεκαφεϊνέ τσάι: βουτήξτε το σακουλάκια για 30 δευτερόλεπτα, χύστε το υγρό, βάλτε νέο νερό και αφήστε το σακουλάκι για πέντε λεπτά.
Με πληροφορίες από Guardian