Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου: Κατσικίσιο, φτιάχνεται σε ένα «ταπεινό τυροκομείο» 6 υπαλλήλων

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο Facebook Twitter
International Cheese Festival
0

Ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί από την Ισπανία κέρδισε την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Βραβεία Τυριού.

Το τυρί ονομάζεται Olavidia, και αποτελεί προϊόν ενός τυροκομείο που χρησιμοποιεί την εμπορική ονομασία Quesos y Besos (Τυριά και Φιλιά). Πρόκειται για ένα τυρί που εντυπωσίασε τους κριτές στα Βραβεία, οι οποίοι αποφάσισαν ότι αυτό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο. Ο Jason Hinds, Βρετανός κριτής, είπε στους συναδέλφους τους λίγο πριν ψηφίσουν ότι το κατσικίσιο τυρί είχε μια «πλούσια, σαγηνευτική, κρεμώδη υφή» και «μια γεύση που ήταν γεμάτη και ζεστή».

Η Silvia Pelaez, ιδιοκτήτρια του τυροκομείου που παρήγαγε το τυρί, δήλωσε: «Είμαστε ένας μικρό ταπεινό τυροκοκομείο στη Χαέν», μια πόλη στη νότια Ισπανία περισσότερο γνωστή για τις ελιές της, οι οποίες εξάγονται. «Η καθημερινή εργασία έχει την ανταμοιβή της», είπε η Pelaez, προσθέτοντας ότι το τυροκομείο τυροκόμος, επίσημα γνωστό ως Lacteos Romero Pelaez, έχει μόνο έξι υπαλλήλους.

Το κατσικίσιο τυρί έχει μια μαύρη ρίγα στη μέση, την οποία και επισήμαναν οι κριτές. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού είπαν ότι το τυρί ήταν «ωριμασμένο με penicillium candidum και ‘στάχτη’ από κουκούτσι ελιάς». Ορισμένα σχόλια ανέφεραν ότι η μαύρη λωρίδα ήταν στάχτη.

Περίπου 250 κριτές, μεταξύ των οποίων επιστήμονες τροφίμων, τυροπωλητές, σεφ και σομελιέ, συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η διαδικασία ξεκίνησε με 88 τραπέζια σε μια μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, στο καθένα από τα οποία βρίσκονταν τρεις κριτές που δοκίμασαν και βαθμολόγησαν περίπου 45 τυριά απλωμένα μπροστά τους σε κάθε τραπέζι.

Επικεντρώθηκαν στην «όψη, αίσθηση, οσμή και γεύση κάθε συμμετοχής, βαθμολογώντας πτυχές όπως η εμφάνιση, καθώς και το άρωμα, το σώμα και η υφή του τυριού, με την πλειονότητα των πόντων να απονέμονται στη γεύση και την αίσθηση στο στόμα», ανέφερε η ιστοσελίδα του οργανισμού.

Μια κριτική επιτροπή από 16 κριτές που δεν έχουν εμπορική σχέση με τους παραγωγούς των τυριών που έφτασαν στο τελικό στάδιο αποφάσισε ποιο είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο. Το κατσικίσιο τυρί Olavidia κρίθηκε έλαβε τον τίτλο «τυρί, παγκόσμιος πρωταθλητής», δήλωσε στο CNN ο John Farrand, διευθύνων σύμβουλος του Guild of Fine Food με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που διοργανώνει τα βραβεία τυριού. «Οι κριτές το θεωρούν το καλύτερο τυρί στον κόσμο. Έχει το νέο στέμμα», είπε.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM