Βέλγιο: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας χωρίς αύξηση του επιπέδου συναγερμού- Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο

Βέλγιο: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας χωρίς αύξηση του επιπέδου συναγερμού- Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο Facebook Twitter
0
Βέλγιο: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας χωρίς αύξηση του επιπέδου συναγερμού- Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο Facebook Twitter

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, αλλά διατήρησε το επίπεδο του συναγερμού στο τρία της τετραβάθμιας κλίμακας, δήλωσε εκπρόσωπός του, αρνούμενη τις πληροφορίες ότι το επίπεδο του συναγερμού για το κοινοβούλιο αυξήθηκε επισήμως. "Μας είπαν να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας", σημείωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ωστόσο ότι το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια του κτιρίου παραμένει στο τρία.

 

Το Βέλγιο μείωσε το επίπεδο του συναγερμού σε όλη τη χώρα στο τρία την περασμένη εβδομάδα έπειτα από μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων που έγιναν μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Βέλγιο: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας χωρίς αύξηση του επιπέδου συναγερμού- Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο Facebook Twitter


Την ίδια ώρα οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών, του BSC, στο Ζαβεντέμ, η αίθουσα αναχωρήσεων του οποίου αποτέλεσε στόχο των επιθέσεων αυτών την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσαν σήμερα ότι, αν κριθεί ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, το αεροδρόμιο μπορεί να ανοίξει και πάλι το νωρίτερο αύριο, αλλά μόνον στο 20% των δυνατοτήτων του.


Σήμερα άρχισε η δοκιμή μιας "αυτοσχέδιας" ζώνης check-in που θα μπορούσε να επιτρέψει μια περιορισμένη επαναλειτουργία των επιβατικών πτήσεων τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου. Μια προσωρινή δομή στήθηκε για να παρακαμφθεί η αίθουσα αναχωρήσεων, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν εκεί την περασμένη Τρίτη. "Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι ένας έλεγχος για να δούμε αν όλες οι διαδικασίες μας βρίσκονται σε λειτουργία", σημείωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

 

Βέλγιο: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας χωρίς αύξηση του επιπέδου συναγερμού- Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο Facebook Twitter


Αρχικά μόνον λίγες πτήσεις του βελγικού αερομεταφορέα Brussels Airlines, που ανήκει εν μέρει στη γερμανική Lufthansa, θα επιτραπεί να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο BSC.


Μόλις αποκατασταθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η λειτουργία του αεροδρομίου θα προσκληθούν να προωθήσουν τα προγράμματά τους πτήσεων κι άλλες αεροπορικές εταιρείες, διευκρίνισε εξάλλου ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.


Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου των Βρυξελλών Αρνό Φάιστ προβλέπει εξάλλου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βελγική οικονομική εφημερίδα L'Echo, ότι προβλέπει μια μερική επανάληψη της δραστηριότητας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στην καλύτερη περίπτωση αύριο, Τετάρτη, και ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου στο 100% των δυνατοτήτων του μπορεί να χρειαστεί μήνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Google, Σεργκέι Μπριν: 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, «το γλυκό σημείο παραγωγικότητας»

Διεθνή / Google, Σεργκέι Μπριν: 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, «το γλυκό σημείο παραγωγικότητας»

Εάν οι εργαζόμενοι δούλευαν σκληρότερα και ήταν στο γραφείο περισσότερο, η εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει σε μια σημαντική ανακάλυψη τεχνητής γενικής νοημοσύνης, δήλωσε ο συνιδρυτής του τεχνολογικού γίγαντα
LIFO NEWSROOM
Σύνοδος για την Ουκρανία: «Είναι η στιγμή της γενιάς μας για την ασφάλεια της Ευρώπης», λέει ο Στάρμερ

Διεθνή / Σύνοδος για την Ουκρανία: «Είναι η στιγμή της γενιάς μας για την ασφάλεια της Ευρώπης», λέει ο Στάρμερ

«Είμαστε όλοι στο πλευρό σας» είπε ο Στάρμερ στον Ζελένσκι - Σε εξέλιξη στο Λονδίνο η σύσκεψη Ευρωπαίων για το ουκρανικό, παρουσία Καναδά, Τουρκίας και ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM