Βρετανία: Ερευνούν την Ticketmaster για αισχροκέρδεια στις sold out συναυλίες των Oasis 

Βρετανία: Για αισχροκέρδεια ερευνάται η Ticketmaster σχετικά με τα εισιτήρια των Oasis  Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για αισχροκέρδεια ερευνά η βρετανική αρχή για τον Ανταγωνισμό την Ticketmaster σχετικά με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για τις συναυλίες των Oasis.

Η βρετανική αρχή Ανταγωνισμού, ένα ισχυρό δημόσιο watchdog για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών, ξεκινά μια «επείγουσα εξέταση» για το φιάσκο των συναυλιών του Oasis, σύμφωνα με τον Guardian. Ο αμερικανικός κολοσσός πώλησης εισιτηρίων ενημερώθηκε ότι μπορεί να παραβίασε τους νόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη για την εκτίναξη της τιμής ορισμένων εισιτηρίων των Oasis από 135 σε 350 λίρες. 

Η Ticketmaster συνέκρινε τη χρήση της «δυναμικής τιμολόγησης» με τις αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία, τα οποία αυξάνουν το κόστος με βάση τη ζήτηση, και δήλωσε ότι οι τιμές καθορίζονται από τους καλλιτέχνες και τη διοίκησή τους. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δήλωσε την Τρίτη ότι «επανεξετάζει επειγόντως» τη χρήση της δυναμικής τιμολόγησης, αφού οι θαυμαστές του συγκροτήματος επέκριναν τη «σκανδαλώδη» διόγκωση του κόστους των εισιτηρίων. 

Εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής δήλωσε: «Η Επιτροπή για την προστασία της αγοράς και της αγοράς των προϊόντων και των υπηρεσιών της είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Η νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών απαιτεί από τις επιχειρήσεις να είναι δίκαιες και διαφανείς στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές και οι επιχειρήσεις πρέπει να παρέχουν σαφείς και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την τιμή που πρέπει να πληρώσουν οι άνθρωποι. Η παράλειψη αυτή μπορεί να παραβιάζει το νόμο». 

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε στον Guardian ότι εξετάζει τη χρήση της δυναμικής τιμολόγησης για εισιτήρια συναυλιών εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών μεταξύ των βουλευτών στις Βρυξέλλες. Η Lara Wolters, μια Ολλανδή ευρωβουλευτής, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι επιθυμεί νέους νόμους για την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών από αυτού του είδους τον πληθωρισμό τιμών. 

Η ίδια δήλωσε: «Οι μόνοι κερδισμένοι σε αυτή την κατάσταση είναι οι μεγάλες πλατφόρμες πώλησης εισιτηρίων, εις βάρος των θαυμαστών που βρίσκονται εκτός συναυλιών λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων. Αυτό δεν είναι ένα σύστημα που επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη χαρά γεμίζοντας το στάδιο με τους μεγαλύτερους θαυμαστές ενός καλλιτέχνη, αλλά να μεγιστοποιήσει το κέρδος από τη μουσική, όπως κάθε άλλο προϊόν. Ως οπαδός της μουσικής, το βρίσκω αψυχολόγητο και θέλω να του βάλω ένα τέλος, γι' αυτό και χαίρομαι που βλέπω ότι η βρετανική κυβέρνηση το εξετάζει και περιμένω ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ακολουθήσει το παράδειγμά της, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να θεσπίσουμε νέους κανόνες κατά της αθέμιτης πώλησης εισιτηρίων», κατέληξε. 

Η δυναμική τιμολόγηση για συναυλίες είναι κοινή στις ΗΠΑ, αλλά σχετικά νέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πρακτική αυτή στο πλαίσιο του «ελέγχου καταλληλότητας» της νομοθεσίας της ΕΕ για τους καταναλωτές, ο οποίος αναμένεται να δημοσιευθεί τους επόμενους μήνες. 

Ο Guardian απευθύνθηκε στην Ticketmaster ώστε να σχολιάσει τις καταγγελίες, αλλά και στους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των συναυλιών αλλά και τους αδελφούς Gallageher για σχόλιο, όμως κανείς δεν σχολίασε την καταγγελία. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ