Brexit: Η ΕΕ ενέκρινε τους όρους για τις συνομιλίες επί των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων με τη Βρετανία

Brexit: Η ΕΕ ενέκρινε τους όρους για τις συνομιλίες επί των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων με τη Βρετανία Facebook Twitter
0

Στους όρους για τις συνομιλίες επί των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων με τη Βρετανία, μετά το Brexit, συμφώνησαν σήμερα οι «27» ηγέτες της ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μεταβατική περίοδο, καθώς και ορισμένα σημεία της τελικής συμφωνίας αποχώρησης, όπως τα δικαιώματα των πολιτών και τον οικονομικό διακανονισμό.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι άλλα ζητήματα εξακολουθούν να απαιτούν συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο εφόσον τηρούνται πλήρως όλες οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, οι «27» χαιρετίζουν τις γραπτές διαβεβαιώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σχετικά με τη Βόρειο Ιρλανδία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει εκ νέου την αποφασιστικότητα της ΕΕ να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον. Μια τέτοια εταιρική σχέση θα πρέπει να καλύπτει την εμπορική και οικονομική συνεργασία καθώς και άλλους τομείς, ιδίως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διεθνούς εγκλήματος, καθώς και την ασφάλεια, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM