Η COO της Meta Σέριλ Σάντμπεργκ σχολίασε πως η Ρωσία και η Ουκρανία δεν θα βρίσκονταν σε πόλεμο αν τα δύο κράτη κυβερνούνταν από γυναίκες.
«Χώρες με γυναίκες στην εξουσία δεν θα πήγαιναν ποτέ σε πόλεμο» δήλωσε η Σάντμπεργκ στο CNBC, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Cartier για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η εκτελεστική διευθύντρια της Meta πιστεύει πως αν ο μισός κόσμος κυβερνούνταν από γυναίκες, ο πλανήτης θα ευημερούσε και θα ήταν ένα ασφαλέστερο μέρος και θεωρεί πως, αντίστοιχα, στην πρώτη φάση της πανδημίας, οι χώρες με γυναίκες στην εξουσία, όπως η Νέα Ζηλανδία, τα πήγαν καλύτερα από τα αντίστοιχα κράτη με κυβερνήσεις ανδρών.
«Ο κορωνοϊός μας πήγε τρεισήμισι δεκαετίες πίσω»
Η πανδημία συνοδεύτηκε από σειρά προκλήσεων για την ισότητα των φύλων, και η Covid ήταν μία «πλήρης κρίση για την ισότητα», πρόσθεσε η Σάντμπεργκ, προειδοποιώντας πως η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό «πέφτει κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο.»
«Η Covid διέγραψε τρεισήμισι δεκαετίες προόδου για τις γυναίκες» που εγκαταλείπουν τις εργασίες τους εξαιτίας της ανισότητας στο μοίρασμα των υποχρεώσεων στο σπίτι, σχολίασε.
«Τα social media βλάπτουν τους δικτάτορες»
Την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου και λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor, ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook, κατηγορώντας την πλατφόρμα πως περιόρισε άδικα την πρόσβαση σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το κράτος.
Οι ρωσικές αρχές είχαν απαιτήσει από την πλατφόρμα να σταματήσει την διασταύρωση ειδήσεων και την σήμανση περιεχομένου στο Facebook για υλικό που προερχόταν από κρατικά ελεγχόμενα μέσα όπως το Russia Today και το Sputnik. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο αντιπρόεδρος διεθνών σχέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ. H Meta είχε αρνηθεί.
«Τα social media βλάπτουν τους δικτάτορες», σχολίασε η Σάντεμπεργκ. «Για αυτό μας έκλεισε ο Πούτιν», εκτίμησε, προβλέποντας πως οι διαδικτυακές ελευθερίες των πολιτών στη Ρωσία θα καταπιεστούν κι άλλο.
«Το πιο τρομακτικό κομμάτι είναι η αδυναμία πρόσβασης. Όταν πέφτει το σύστημά μας στη Ρωσία, οι άνθρωποι χάνουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν τι συμβαίνει στ' αλήθεια. Πρέπει να παλέψουμε για την πρόσβαση και να διασφαλίσουμε πως τα social media θα υπάρχουν ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν πληροφορίες από όλο τον κόσμο, πληροφορίες που είναι πραγματικές και αξιόπιστες».
Με πληροφορίες από CNBC