Δεν αναγνωρίζει η Ε.Ε. τις εκλογές στην ανατ. Ουκρανία

Δεν αναγνωρίζει η Ε.Ε. τις εκλογές στην ανατ. Ουκρανία Facebook Twitter
0

Έμπόδιο για την ειρήνη αποτελούν οι εκλογές χθες στην ανατολική Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, δήλωσε η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.


«Θεωρώ τις σημερινές "προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές" στις "Λαϊκές Δημοκρατίες" του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ως ένα νέο εμπόδιο στον δρόμο προς την ειρήνη στην Ουκρανία. Η ψηφοφορία αυτή είναι παράνομη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα την αναγνωρίσει», ανέφερε η Μογκερίνι σε ανακοίνωσή της.


Οι τοπικές εκλογές με βάση την ουκρανική νομοθεσία, ως προβλέπονται από τη συμφωνία του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου, αποτελούν «το νόμιμο τρόπο ανανέωσης της δημοκρατικής θητείας των τοπικών αρχών σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας», πρόσθεσε η Μογκερίνι, καλώντας όλες τις πλευρές να εργαστούν για τη διοργάνωση αυτών των εκλογών.

Στις εκλογές αυτές, ο «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, εξελέγη «πρόεδρος» με ποσοστό 81,37%, σύμφωνα με exit poll που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της περιοχής Ρομάν Λιαγκούιν.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει την εκλογική έκβαση, στις δύο αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM