Δικαστήριο διέταξε τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει την διαπίστευσή στον Τζιμ Ακόστα

Δικαστήριο διέταξε τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει την διαπίστευσή στον Τζιμ Ακόστα Facebook Twitter
EPA
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει την διαπίστευση στον δημοσιογράφο του CNN, Τζιμ Ακόστα.

Η διαπίστευση είχε αφαιρεθεί «μέχρι νεοτέρας» από τον ρεπόρτερ, λίγες ώρες μετά από λεκτικό επεισόδιο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, μία ημέρα μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να επιστρέψει το μικρόφωνο μετά από ερωτήσεις για ένα από τα «καραβάνια μεταναστών» και τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Θα σου πω τι. Το CNN πρέπει να ντρέπεται που δουλεύεις για αυτό. Είσαι αγενής, φρικτός άνθρωπος», είχε πει ο Τραμπ στον Ακόστα. «Όταν μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις, πράγμα που κάνει το CNN, είσαι εχθρός του λαού!», πρόσθεσε.

Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (WHCA) χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αναστολή της διαπίστευσης, κάνοντας λόγο για «αδύναμη» και «λαθεμένη» απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM