Διώρυγα του Σουέζ: Σήμερα αναμένεται να περάσουν τα τελευταία πλοία που αποκλείστηκαν λόγω του Ever Given

Διώρυγα του Σουέζ: Σήμερα αναμένεται να περάσουν τα τελευταία πλοία που είχαν αποκλειστεί λόγω του Ever Given Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Εντός της ημέρας αναμένεται να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ τα τελευταία πλοία που είχαν «αποκλειστεί» στην περιοχή, λόγω της προσάραξης του Ever Given.

 

Ο Οσάμπα Ράμπια, επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, δήλωσε ότι 85 πλοία αναμένεται να περάσουν και από τις δύο πλευρές σήμερα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα τελευταία 61- από τα 422- που είχαν σχηματίσει ουρές, μέχρι να αποκολληθεί το Ever Given.

 

Παράλληλα ο Ράμπια δήλωσε ότι σύντομα θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που κάνει η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, για τα αίτια που προκάλεσαν της προσάραξης του μήκους 400 μέτρων πλοίων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η παγκόσμια αλυσίδα ανεφοδιασμού.

 

«Η έρευνα εξελίσσεται καλά και θα χρειαστούν δύο επιπλέον ημέρες, κατόπιν θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Ράμπια το βράδυ της Παρασκευής.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM