«Είναι ματωμένα χρήματα» - Αντιδράσεις για τη δεξίωση της Σαουδικής Αραβίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

«Είναι ματωμένα χρήματα» - Αντιδράσεις για τη δεξίωση της Σαουδικής Αραβίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου Facebook Twitter
0

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο να φιλοξενήσει απόψε μια δεξίωση της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Guardian εξαπέλυσε επίθεση στην απόφαση του μουσείου με ένα άρθρο-κόλαφο στο οποίο κάνει λόγο για «απόφαση ντροπή».

Στο άρθρο σημειώνει πως: «Η Σαουδική Αραβία είναι μια από τις πιο απεχθείς δικτατορίες στη Γη. Το ολοκληρωτικό, θεοκρατικό καθεστώς  στερεί τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα σε εκατομμύρια πολίτες του, ιδιαίτερα τις γυναίκες».

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στους διωγμούς των ομοφυλοφίλων, στους χιλιάδες θανάτους στην Υεμένη και τα εκατομμύρια παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο λιμού.

«Το καθεστώς εξάγει εξτρεμισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, ριζοσπαστικοποιώντας δυνητικούς τρομοκράτες, θέτοντας σοβαρή απειλή για τη βρετανική εθνική ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών μας», γράφει σε άλλο σημείο ο Guardian.

«Απόψε, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Λονδίνο - δημόσιο ίδρυμα του οποίου οι διαχειριστές διορίζονται κυρίως από την κυβέρνηση - φιλοξενεί την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας σε μια βραδιά εορτασμού για ένα από τα πιο ακραία καθεστώτα στη Γη. Ας είμαστε απολύτως σαφείς. Τα μετρητά που εισπράττει απόψε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ματωμένα χρήματα», τονίζει ο αρθρογράφος Όουεν Τζόουνς.

Το μουσείο σήμερα αναγκάστηκε να απαντήσει στις αντιδράσεις και τις φωνές εναντίωσης που πλήθαιναν, και ισχυρίστηκε πως η φιλοξενία της εκδήλωσης δεν σημαίνει στήριξη της πολιτικής της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο δεν ακύρωσε τη εκδήλωση όπως είχαν αιτηθεί ακτιβιστές και φορείς ενώ πρόσθεσε πως αυτή είχε κλειστεί δύο μήνες πριν, πως κανένα μέλος του προσωπικού του δεν θα δώσει το παρών και ότι τα έσοδα από τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύτιμοι πόροι για τη λειτουργία του.

«Αν δεν το κάνει θα δείξει στον κόσμο ότι τα χρήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», απαντά ο Guardian.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έξω από το Μουσείο διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ακτιβιστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM