Μια δυνατή έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ κοντά στο υπουργείο Άμυνας, το Σάββατο, λίγες ώρες μετά από το θάνατο 13 ανθρώπων από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην ανατολική επαρχία Κουνάρ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, όμως υπάρχουν φόβοι για θύματα.
Για την πρωινή επίθεση με τους 13 νεκρού ςκαι τους περισσότερους από 40 τραυματίες, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουαχιντουλάχ Καλιμζάι δήλωσε πως ο βομβιστής έφθασε με μοτοσικλέτα στην είσοδο του συγκροτήματος και ανατινάχθηκε τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους.
"Τα περισσότερα θύματα ήταν άμαχοι και παιδιά που είτε ήταν περαστικοί είτε έπαιζαν στο πάρκο", είπε.
Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης, όμως ο στόχος της επίθεσης, που φαίνεται πως ήταν ένας πρεσβύτερος των φυλών και διοικητής πολιτοφυλακής ονόματι Χάτζι Χαν Τζαν, είναι μεταξύ των νεκρών.
Οι αξιωματούχοι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα πιέζονυ για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας που διακόπηκε τον περασμένο χρόνο μεταξύ της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης και των Ταλιμπάν.
Παραμένει πάντως ασαφές εάν οι Ταλιμπάν, που ταλανίζονται από βαθιές εσωτερικές διαιρέσεις, θα λάβουν μέρος.