Εκρήξεις κοντά σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ με νεκρό και τραυματίες

Έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ με τραυματίες Facebook Twitter
0

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν τουλάχιστον 15, όπως ενημέρωσαν οι τοπικές Αρχές. 

Οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν με διαφορά περίπου 30 λεπτών μεταξύ τους, φαίνεται ότι ήταν παλαιστινιακή επίθεση, δήλωσε η αστυνομία.

Η πρώτη έκρηξη, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές Αρχές, σημειώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε στάση λεωφορείων κοντά στην έξοδο της πόλης, ενώ η δεύτερη έπληξε στάση λεωφορείου στη γειτονιά ενός αστικού οικισμού στα ανατολικά της πόλης.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το σημείο δείχνουν τα συντρίμμια που άφησε πίσω της έκρηξη, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές. 

Ο Άμπντελ Λατίφ αλ Κανούα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εξήρε τις επιθέσεις, εξηγώντας ότι «οφείλονται στα εγκλήματα που διέπραξαν οι κατοχικές δυνάμεις και οι έποικοι». Ωστόσο η οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτές.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Οι επιδρομές του, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ζελένσκι απορρίπτει την πασχαλιάτικη εκεχειρία Πούτιν: «Παίζει με την ανθρώπινη ζωή»

Διεθνή / O Ζελένσκι απορρίπτει την πασχαλιάτικη εκεχειρία Πούτιν: «Παίζει με την ανθρώπινη ζωή»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για προσχηματική πασχαλινή εκεχειρία, την ώρα που συνεχίζονται ρωσικές επιθέσεις. Πού οδηγείται η ειρηνευτική διαδικασία;
LIFO NEWSROOM
Οι influencer στα social media τροφοδοτούν τον μισογυνισμό στα σχολεία, προειδοποιούν Βρετανοί εκπαιδευτικοί

Διεθνή / Οι influencer στα social media τροφοδοτούν τον μισογυνισμό στα σχολεία, προειδοποιούν Βρετανοί εκπαιδευτικοί

Ανησυχητικά ευρήματα από νέα δημοσκόπηση: Το 60% των εκπαιδευτικών διαπιστώνει αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά των μαθητών λόγω διαδικτυακών προσωπικοτήτων όπως ο Άντριου Τέιτ
LIFO NEWSROOM
Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Διεθνή / Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Ο αντίκτυπος της σχέσης με άτομα με επιρροή στο «σημερινό πολύ διχασμένο περιβάλλον» δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ειδικά με μια βαθιά πολωμένη προσωπικότητα όπως ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με την έρευνα
LIFO NEWSROOM