Ένοπλη απαγωγή επτά δημοσιογράφων στο Άντεν

Ένοπλη απαγωγή επτά δημοσιογράφων στο Άντεν Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι σε εφημερίδες απήχθησαν από ενόπλους στο Άντεν, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ).

Η CPJ εκφράζει την ανησυχία της για τους «κινδύνους» που διατρέχουν τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα αυτή.

«Οι δημοσιογράφοι στην Υεμένη είναι αντιμέτωποι με κινδύνους παντού», κατήγγειλε ο Ρόμπερτ Μαχόνεϊ, αναπληρωτής διευθυντής της CJP, ζητώντας την απελευθέρωση των απαχθέντων.


Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η CPJ επεσήμανε ότι οι δράστες εισέβαλαν την Παρασκευή στα γραφεία όπου τυπώνονται η εφημερίδα Akhbar al Youm και το εβδομαδιαίο περιοδικό Al Shoumou και απήγαγαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Τα έντυπα αυτά θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα ενώ τα ίδια γραφεία είχαν πυρποληθεί και την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τη CJP.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM