Επαφές Γερμανίας - ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της βιοτρομοκρατίας

Επαφές Γερμανίας - ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της βιοτρομοκρατίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν είχε, χθες, μια ημίωρη συζήτηση «εκτός προγράμματος» με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τον Τζον Μπόλτον, για τα βιολογικά όπλα, την τρομοκρατία και τις επιδημίες.

Ο Σπαν — ο οποίος έχει επικρίνει σε αρκετές περιπτώσεις την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ — διατηρεί επαφές με μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά σε αυτά τα πεδία, ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε ταχύτερα σε καταστάσεις κρίσης», τόνισε ο Σπαν στο dpa.

Τον Ιούνιο, ένας Τυνήσιος συνελήφθη στην Κολονία καθώς, σύμφωνα με εισαγγελείς, σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση με ρικίνη.

Ο ύποπτος φέρεται να είχε έλθει σε επαφή με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και να ζήτησε συμβουλές για τον σχεδιασμό της επίθεσης, που απετράπη.

Για τον Σπαν, οι απειλές αυτού του είδους καταδεικνύουν ότι η ανάγκη προετοιμασίας για την αντιμετώπιση επιθέσεων με βιολογικά όπλα δεν είναι κάτι απλά θεωρητικό.


«Η βιοτρομοκρατία είναι η ατομική βόμβα του φτωχού», πρόσθεσε.

«Με λίγη δουλειά, μπορείς να κάνεις κάτι φρικιαστικό. Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε στενά με τους αμερικανούς συναδέλφους μας σε αυτό το πεδίο», δήλωσε ο Γενς Σπαν, σημειώνοντας ότι η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από τις ΗΠΑ σε αυτό το ζήτημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM