Έρευνα: Ασθενείς με ήπια συμπτώματα ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Έρευνα: Ασθενείς με ήπια συμπτώματα ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Έρευνα: Πλειονότητα ασθενών με ήπια συμπτώματα ανέπτυξαν αντισώματα (EPA)
0

Η πλειονότητα των ασθενών που προσεβλήθησαν από ήπιας μορφής κορωνοϊο ανέπτυξαν αντισώματα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Παστέρ και του CHU του Στρασβούργου.

Τα αντισώματα αυτά ενδέχεται αργότερα να προσφέρουν στους ασθενείς ανοσία στον νέο κορωνοϊό, συνεχίζει η έρευνα.

Τα αποτελέσματα αυτά «είναι ενθαρρυντικά, καθώς δεν γνωρίζουμε καλά τον μηχανισμό ανοσίας εναντίον του νέου κορωνοϊού, κυρίως σε όσους προσβάλλονται από πιο ήπιες μορφές της ασθένειας» επισημαίνουν οι ερευνητές.

«Γνωρίζαμε ότι όσοι προσβάλλονταν από σοβαρές μορφές της ασθένειας, ανέπτυσσαν αντισώματα 15 ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό ισχύει και για όσους εμφάνισαν πιο ήπιες μορφές, αν και το ποσοστό των αντισωμάτων είναι πιθανόν χαμηλότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρνό Φοντανέ ένας από τους συντάκτες της έρευνας και υπεύθυνος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο ινστιτούτο Παστέρ.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι το ποσοστό των αντισωμάτων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ικανό για να προστατεύσει από μια νέα μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2 τουλάχιστον έως και 40 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων», πρόσθεσε ο Ολιβιέ Σβαρτς καθηγητής Ιολογίας και Ανοσολογίας στο ίδιο ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος τώρα είναι να εκτιμηθεί μακροπρόθεσμα η αντίδραση των αντισωμάτων και η ικανότητά τους να εξουδετερώνουν» τον ιό.

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το Σάββατο και για την οποία το ινστιτούτο Παστέρ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, διεξήχθη σε 160 ασθενείς, μέλη του προσωπικού των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Στρασβούργου. Όλοι τους είχαν προσβληθεί από ήπια μορφή του covid-19.

Τα ορολογικά τεστ έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς (153 ή 159 από τους 160 ανάλογα με τον τύπο του τεστ) είχαν αναπτύξει αντισώματα 15 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Στους ασθενείς διενεργήθηκε και ένα άλλο τεστ προκειμένου να καθοριστεί αν τα αντισώματα έχουν την ικανότητα να εξουδετερώσουν τον ιό. 28 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, το 98% των ασθενών είχαν αναπτύξει τέτοιου είδους αντισώματα.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν επίσης καλό νέο για τις μελλοντικές εμβολιαστικές στρατηγικές», υπογράμμισε η καθηγήτρια Σαμίρα Φάφι- Κρέμερ επικεφαλής ιολογίας στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Στρασβούργου και βασική συντάκτρια της έρευνας.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM