Τέσσερις ημέρες μετά και την επίσημη άρση της κηδεμονίας, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς παραδέχτηκε πως το κίνημα #FreeBritney της έσωσε τη ζωή.
Στην πρώτη της βίντεο-ανάρτηση στο Instagram μετά τη δικαστική απόφαση λήξης της κηδεμονίας, η τραγουδίστρια αναγνώρισε στο κίνημα των θαυμαστών της πως ήταν εκείνη που μετέφεραν την κατάστασή της στο ευρύ κοινό και «προκάλεσαν ευαισθητοποίηση».
«Το κίνημα #FreeBritney - παιδιά είστε φοβεροί» ανέφερε η 39χρονη. «Ειλικρινά, η φωνή μου είχε σιγήσει και απειλούνταν για τόσο καιρό και δεν ήμουν σε θέση να μιλήσω ή να πω τίποτα... Ειλικρινά πιστεύω, παιδιά, πως μου σώσατε τη ζωή με κάποιο τρόπο. 100%» πρόσθεσε.
Το κίνημα ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία της σούπερ φαν Μέγκαν Ράντφορντ και στόχο να ευαισθητοποιήσει και να γνωστοποιήσει τις συνθήκες κηδεμονίας όπου ο πατέρας της Μπρίτνεϊ, Τζέιμι πήρε τον έλεγχο της (εκτιμώμενης περί τα 60 εκατ.δολ) περιουσίας της κόρης του, ορίζοντας και την προσωπική της ζωή.
Το καθεστώς κηδεμονίας τέθηκε σε ισχύ το 2008, μετά από μια σειρά προσωπικών προβλημάτων που εκτυλίχθηκαν σε κοινή θέα.
Στο βίντεό της, η τραγουδίστρια σημείωσε πως «τα μικρά πράγματα έκαναν τεράστια διαφορά» τώρα που η κηδεμονία έληξε.
«Γι'αυτό είμαι ειλικρινώς ευγνώμων για κάθε μέρα που μπορώ να έχω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου, να είμαι ανεξάρτητη και να νιώθω γυναίκα. Το να έχω κάρτα ΑΤΜ, να βλέπω πρώτη φορά μετρητά, να μπορώ να αγοράσω κεριά...» ανέφερε η ίδια.
Η τραγουδίστρια του «Oops I did it again» εξέφρασε την ελπίδα πως η ιστορία με την κηδεμονία, που παραμένει σχετικά ασυνήθιστος διακανονισμός, «θα έχει επίδραση και θα προκαλέσει κάποιες αλλαγές στο διεφθαρμένο σύστημα».
«Δεν είμαι εδώ για να είμαι θύμα. Έζησα με θύματα ολόκληρη τη ζωή μου ως παιδί, γι'αυτό έφυγα από το σπίτι μου και δούλεψα για 20 χρόνια. Είμαι εδώ για να γίνω υπέρμαχος ανθρώπων με πραγματικα προβλήματα και αληθινές ασθένειες» πρόσθεσε.
Με πληροφορίες από CNN