Εξοργίστηκαν με σατανικά σύμβολα γνωστής εταιρείας ρούχων, αλλά αγνοούσαν μια λεπτομέρεια

Σατανιστικά σύμβολα σε ρούχα μεγάλης εταιρείας - Αλλά ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ψεύτικες εικόνες μέσω τεχνητής νοημοσύνης δείχνουν κατάστημα της Target να πουλάει ρούχα που πάνω τους έχουν τυπωμένα σατανιστικά σύμβολα και όπως ήταν φυσικό ο κόσμος εξοργίστηκε και οι αντιδράσεις για τα... ρούχα του διαβόλου έδωσαν και πήραν. 

Ωστόσο τι είχε συμβεί και ενώ η εταιρεία βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο μετά την υποστήριξή της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα; 

Ο Νταν Ριζ, προγραμματιστής λογισμικού από την Πενσυλβάνια, ανέλαβε την ευθύνη για τα φωτορεαλιστικά έργα τέχνης. Το σύνολο των εικόνων του, που έγιναν viral, δείχνουν μια κόκκινη κούκλα με κέρατα που φοράει κόκκινο σακάκι και δύο παιδιά με πουλόβερ με στάμπα που έχει την μορφή κατσίκας και μάτια που μοιάζουν με το λογότυπο της Target. Οι εικόνες προκάλεσαν αρχικά χλεύη σε μια ακροδεξιά ομάδα στο Facebook. «Κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των παιδιών», παρατήρησε ο χρήστης που έκανε την αρχική ανάρτηση. «Αισθάνομαι ότι ήξεραν ότι υπήρχε κάτι σατανικό με το να τα βάλουν να φωτογραφηθούν με αυτά τα ρούχα», πρόσθεσε.

Άλλες εικόνες στην ανάρτηση δείχνουν ένα παιδί να φοράει ένα μαύρο μπλουζάκι με μια πεντάλφα, ενώ ένα άλλο φοράει ένα πουκάμισο με μια νεκροκεφαλή. «Είναι αυτό αληθινό;» ρώτησε ένας σχολιαστής. «Δυστυχώς είναι», απάντησε ο διαχειριστής της σελίδας, όπως αναφέρει το Futurism. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν ίσχυε. Τα παιδιά δεν θα ήταν δυνατόν ούτε να ξέρουν ούτε να... συνωμοτούν σε κάποιο «σατανιστικό» σχέδιο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχον! 

Όλα είναι προϊόν της καλπάζουσας φαντασίας του Ριζ που χρησιμοποίησε Midjourney για να περάσει τον χρόνο του δημιουργικά και με χιούμορ και μάλιστα πρωτοδημοσίευεσε αυτές τις εικόνες για πρώτη φορά σε μια ομάδα στο Facebook με την ονομασία AI Art Universe και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι κατασκεύασε τις εικόνες στο Midjourney, ενώ απάντηση έδωσε και ένας εκπρόσωπος της Target ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία «δεν πούλησε ποτέ» τέτοια προϊόντα.

Σημειώνεται εδώ ότι η Target Corporation είναι μια αμερικανική εταιρεία λιανικής με έδρα στη Μινεάπολη της Μινεσότα και ο έβδομος μεγαλύτερος λιανοπωλητής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM