Φιλιππίνες: Ελεύθεροι οι Γερμανοί όμηροι

Φιλιππίνες: Ελεύθεροι οι Γερμανοί όμηροι Facebook Twitter
0

Στη Μανίλα έφτασαν μετά την απελευθέρωσή τους οι δύο Γερμανοί όμηροι, που είχαν απαχθεί από εξτρεμιστές στις Φιλιππίνες, γράφει το ελληνικό euronews.

Αυτό που μένει αναπάντητο είναι το αν η γερμανική κυβέρνηση πλήρωσε τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν ως λύτρα οι απαγωγείς.

Τον περασμένο Απρίλιο, οργάνωση Αμπού Σαγιάφ που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, είχε απαγάγει τους δύο Γερμανούς, έναν άντρα και μια γυναίκα, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ενώ κατευθυνόταν από το Παλαουάν των δυτικών Φιλιππίνων στο Σάμπαχ της Μαλαισίας. Από εκεί τους μετέφεραν στο νησί Τζόλο. Μάλιστα οι απαγωγείς απειλούσαν ότι θα αποκεφαλίσουν τον έναν όμηρο.

Η οργάνωση σημείωσε ότι τα λύτρα που ζήτησε πληρώθηκαν στο ακέραιο. Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει ότι κατέβαλε το ποσό στους απαγωγείς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM