Φταίνε οι ουρανοξύστες για τα «κραχ;»

Φταίνε οι ουρανοξύστες για τα «κραχ;» Facebook Twitter
0

Οι ουρανοξύστες είναι το βαρόμετρο του οικονομικού μέλλοντος μιας χώρας και συνήθως φέρνουν κακή τύχη, σύμφωνα με μελέτη της Barclays Capital. Οι αναλυτές μελετώντας στοιχεία, διαπίστωσαν ότι αυτή η μανία προς τον ουρανό οδηγεί τελικά σε ανώμαλη προσγείωση τα κράτη με παραδείγματα παλιά όπως τον πύργο της Chrysler και το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, που προηγήθηκαν του  κραχ του 1929 και της Μεγάλης Ύφεσης αλλά και καινούργια όπως ο υψηλότερος πύργος του κόσμου, το Burj Khalifa, η κατασκευή του οποίου προηγήθηκε της παρ’ ολίγο οικονομικής κατάρρευσης του κρατιδίου, το οποίο τελικά σώθηκε από το «αδελφό» Άμπου Ντάμπι. Αναφέρονται επίσης στους δίδυμους πύργους του Κουάλα Λουμπούρ, η κατασκευή των οποίων  ακολουθήθηκε από την έντονη ασιατική οικονομική κρίση στη δεκαετία του’90.

Η διαπίστωση ότι οι ουρανοξύστες φέρνουν κράχ, προκαλεί στους αναλυτές ανησυχία για την Κίνα, όπου αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες για κάτι παραπάνω από το 1 / 2 των υπό κατασκευή πύργων του κόσμου. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζουν για την Ινδία, η οποία μέχρι στιγμής έχει μόλις δύο ουρανοξύστες, αλλά σχεδιάζει ή κατασκευάζει άλλους 14.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ