G20: Δεν έχει αποδειχθεί η ευθύνη του διαδόχου της Σ. Αραβίας για τη δολοφονία Κασόγκι λέει ο Τραμπ

G20: Δεν έχει αποδειχθεί η ευθύνη του διαδόχου της Σ. Αραβίας για τη δολοφονία Κασόγκι λέει ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Ότι δεν έχει αποδειχθεί η ευθύνη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην «τρομερή» δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.


«Είμαι εξαιρετικά οργισμένος και δυσαρεστημένος που κάτι τέτοιο μπόρεσε να συμβεί», όμως «κανένας δεν έδειξε ευθέως με το δάκτυλο» τον Σαουδάραβα ηγέτη, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και αυτός από την Οσάκα της Ιαπωνίας ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να ξεσκεπάσει τους δολοφόνους του Κασόγκι, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες πτυχές της δολοφονίας αυτής εξακολουθούν να μένουν κρυφές.

Την ευθύνη φέρει μια 15μελής ομάδα που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη πριν από την δολοφονία του Κασόγκι, τόνισε επίσης ο πρόεδρος Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για τους δράστες αλλού» για να καταλήξει στο ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του δημοσιογράφου θα πρέπει να διωχθούν στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Politico: «Εφιαλτική η Σύνοδος Κορυφής» - Η ΕΕ αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις

Διεθνή / Politico: «Εφιαλτική η Σύνοδος Κορυφής» - Η ΕΕ αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις

Τι θα συζητήσουν οι 27 ηγέτες για την άμυνα, την Ουκρανία και τον παράγοντα Τραμπ - Ποιοι οι εκ των έσω σκόπελοι που επισκιάζουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM