Γαλλία: Μετά τις αντιδράσεις κατέβασαν την σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου

Γαλλία: Μετά τις αντιδράσεις κατέβασαν την σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου Facebook Twitter
Twitter @ZemmourEric
0

Δριμεία κριτική προκάλεσε στη Γαλλία, η ευρωπαϊκή σημαία που τοποθετήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου στην Αψίδα του Θριάμβου, ως φόρος τιμής στη γαλλική προεδρία της ΕΕ.

Τα σχόλια είχαν ως αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή σημαία να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν είχε ανακοινώσει χθες ότι θα καταθέσει έφεση «μέσα στις επόμενες ημέρες» σχετικά με τη σημαία. Από την πλευρά του, ο άλλος ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ, έκανε λόγο για «αγανάκτηση», ενώ η υποψήφια του LR Βαλερί Πεκρεσέ έκανε λόγο για διαγραφή της «γαλλικής ταυτότητας».

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν, το Σάββατο στο BFMTV, ότι η «γαλλική σημαία δεν εμφανίζεται μόνιμα κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου. Θα αποσυρθεί σε λίγες μέρες και η γαλλική σημαία θα εμφανίζεται σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες, για επίσημες περιπτώσεις».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μην γίνουμε Ευρώπη

Διεθνή / Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μη γίνουμε Ευρώπη

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο για την ασφάλεια της ηπείρου και την Ουκρανία, ο Τραμπ έσπευσε να επισημάνει ότι οι προτεραιότητες είναι αλλού και όχι στον Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Η αποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Διεθνή / Aποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία με έναν στόχο: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Στάρμερ, Μακρόν και Μελόνι σε ρόλο διαμεσολαβητών, πιέζουν τον Ζελένσκι να τα βρει με τον Τραμπ και να υπογράψει τη συμφωνία για τις ουκρανικές γαίες, ενώ υπόσχονται ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
LIFO NEWSROOM