Γάζα: 12 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν τη Ράφα

Γάζα: Φορτηγά Facebook Twitter
Φωτ.: Ερυθρά Ημισέληνος
0

Νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες μετέφερε νέο κονβόι φορτηγών στη Γάζα

To παλαιστινιακό σκέλος της «Ερυθράς Ημισελήνου» δήλωσε ότι 12 φορτηγά από τα αντίστοιχα της αιγυπτιακής «Ερυθράς Ημισελήνου» έχουν περάσει από το σημείο διέλευσης της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, δηλαδή νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες.

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει 74 φορτηγά, σημείωσε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είχε επιτραπεί η είσοδος καυσίμων, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή εκτροπή των παραδόσεων καυσίμων από τη Χαμάς - ανησυχίες που έχουν περιγραφεί από τον Λευκό Οίκο ως δικαιολογημένες, ανέφερε το Reuters στις αρχές της εβδομάδας.

Νωρίτερα πάντως σε δηλώσεις της, η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε πως κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα.

Η προειδοποίηση έρχεται στον απόηχο των προτροπών του ισραηλινού στρατού ο άμαχος πληθυσμός να εκκενώσει ζώνες τις οποίες σκοπεύει να στοχοθετήσει. Οι προειδοποιήσεις αυτές σύμφωνα με την συντονίστρια του ΟΗΕ «δεν κάνουν καμιά διαφορά», καθώς παντού στην Γάζα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Γάζα: οι ισραηλινές προσπάθειες θα υπερβούν τη χερσαία επίθεση, δηλώνει ο Γκαντζ

Την ίδια στιγμή ο Μπένι Γκαντζ δήλωσε πως οι ισραηλινές προσπάθειες για την αποκατάσταση των νότιων κοινοτήτων που καταστράφηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν χρόνια και θα υπερβούν τη σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό δήλωσε το μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου, σύμφωνα με το Reuters. «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας της Γάζας θα συνεχιστεί εντός της επικράτειας της λωρίδας πηγαίνοντας βαθιά, οπουδήποτε και οποτεδήποτε απαιτηθεί για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κοινοτήτων που θα αποκατασταθούν και θα ανοικοδομηθεί η περιοχή», δήλωσε ο Μπένι Γκαντζ, πρώην στρατηγός που προσχώρησε στον Νετανιάχου από την αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

«Ο (χερσαίος) ελιγμός δεν θα είναι παρά ένα στάδιο μιας μακράς διαδικασίας που θα περιλαμβάνει αμυντικές, διπλωματικές και κοινωνικές πτυχές που θα διαρκέσει χρόνια», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM
Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM