Γερμανία: Αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών - Τι εκτιμά υψηλόβαθμος αξιωματούχος

Γερμανία: Αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών βλέπει η BND Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Γερμανία εξακολουθεί να αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενβανγκ, συγκαταλέγει την Κίνα και το Ιράν στις χώρες εκείνες των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες είναι ενεργές στη Γερμανία.

«Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών εδώ στη Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ατονίσει, αλλά αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις του πολέμου», είπε ο Χάλντενβανγκ σε συνέντευξή του.

«Η παρούσα κατάσταση δείχνει ακόμη πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος της ρωσικής κατασκοπείας», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος σε έναν ύποπτο διπλό κατάσκοπο στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι παρείχε μυστικές πληροφορίες σε μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πολλά ευρωπαϊκά κράτη απέλασαν Ρώσους πράκτορες με τη Γερμανία να έχει απελάσει 40 μέλη της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

«Καταβάλλουμε σοβαρές προσπάθειες για να αποτρέψουμε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες από το να έρθουν εδώ στη Γερμανία», είπε ο Χάλντενβανγκ προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτόν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς έκδοσης βίζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM