Γερμανία: Η κυβέρνηση καλείται να δώσει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

Γερμανία: Η κυβέρνηση καλείται να δώσει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ Facebook Twitter
Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας / Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ενόσω το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια ιρανική επίθεση και συνεχίζει τον πόλεμο στη Γάζα, ο αρμόδιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητά από το Βερολίνο την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Τελ Αβίβ.  

«Εν όψει της επικείμενης ιρανικής επίθεσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει και να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί», δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ο αρμόδιος του (CDU) για την εξωτερική πολιτική, Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, πρώην αξιωματικός της Bundeswehr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θεμιτό να ανεφοδιάζονται μαχητικά αεροσκάφη από φιλικά κράτη, αλλά και να χρησιμοποιούνται τα Eurofighters της ίδιας της Bundeswehr, για παράδειγμα στην άμυνα έναντι των ιρανικών drones.  

«Το θέμα είναι αποκλειστικά η προστασία του ισραηλινού πληθυσμού. Εάν η ασφάλεια του Ισραήλ είναι πραγματικά κρατική επιταγή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ειδικά η Καγκελαρία θα πρέπει επιτέλους να επιδιώξουν την ρεάλ πολιτίκ», τόνισε και ζήτησε η κυβέρνηση «να μην περιμένει μέχρι το Ισραήλ να της ζητήσει βοήθεια, αλλά να την προσφέρει με δική της πρωτοβουλία και να κάνει ήδη τώρα εκστρατεία για αυτήν στην Bundestag». 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός επίτροπος για τον αντισημιτισμό, Φέλιξ Κλάιν, θεωρεί δικαιολογημένη τη στήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ.  

«Εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ και η ισραηλινή κυβέρνηση υποβάλει αίτημα στη Γερμανία για στρατιωτική υποστήριξη, δεν θα πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια», δήλωσε ο κ. Κλάιν στον όμιλο ΜΜΕ Funke και εξήγησε ότι «δεδομένου ότι σε αυτή την περίπτωση η επίθεση θα έχει προέλθει από κρατικό παράγοντα, η στρατιωτική επέμβαση της Bundeswehr θα ήταν ξεκάθαρα δικαιολογημένη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».  

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ωστόσο δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι «δεν τίθεται επί του παρόντος» ζήτημα γερμανικής συμμετοχής σε επιχείρηση για την προστασία του Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM