H χώρα με την καλύτερη φήμη στον κόσμο είναι φέτος η Γερμανία - «Γκρέμισε» τις ΗΠΑ από την κορυφή

H χώρα με την καλύτερη φήμη στον κόσμο είναι φέτος η Γερμανία - «Γκρέμισε» τις ΗΠΑ από την κορυφή Facebook Twitter
0

Η Γερμανία απολαμβάνει την καλύτερη φήμη από οποιασδήποτε χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο δείκτη του Nation Brands. 


Η Γερμανία αντικατέστησε τις ΗΠΑ ως η χώρα με το καλύτερο «image brand», σύμφωνα με νέα μελέτη που έβαλε στο μικροσκόπιο 50 χώρες.

Η έρευνα του Nation Brands Index (NBI) αποτελεί δείκτη για την κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ισχύ και την ποιότητα της εικόνας κάθε χώρας.


Η Γερμανία έφτασε στην πρώτη θέση από τη δεύτερη θέση που κατείχε το 2016. Οι ΗΠΑ υποχώρησαν από την κορυφή στην έκτη θέση, με τη Γαλλία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ιαπωνία να καταλαμβάνουν τις προηγούμενες θέσεις.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση των βαθμολογιών της Γερμανίας οφείλεται εν μέρει στις βελτιωμένες αντιλήψεις μεταξύ Αιγυπτίων, Ρώσων, Κινέζων και Ιταλών.

Ιταλία, Ελβετία, Αυστραλία και Σουηδία συμπληρώνουν τη δεκάδα των κορυφαίων.


Η μελέτη υπολόγισε την τελική βαθμολογία διερευνώντας πόσο θετικά έβλεπαν οι άνθρωποι μια χώρα σε έξι κατηγορίες: το λαό της, τη διακυβέρνηση, τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τις επενδύσεις και τη μετανάστευση, τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.


Η χώρα της Μέρκελ  ήταν στην πρώτη πεντάδα για όλες εκτός από μία κατηγορία: τον τουρισμό. Eκεί συναντάμε και την Ελλάδα.


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπριελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, λέγοντας: «Η εικόνα της Γερμανίας δεν στηρίζεται πλέον στην οικονομική μας δύναμη. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε ικανοί για πολλά στον κόσμο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM