Αν αυτός ο τύπος σας φαίνεται γνωστός, είναι γιατί το πρόσωπό του έχει συνδεθεί με αρκετές από τις τελευταίες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο συγκεκριμένος άντρας φαίνεται πως έχει πεθάνει τουλάχιστον τρεις φορές από τον Ιανουάριο, με πιο πρόσφατο τον "θάνατό" του στο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο χαίρει άκρας υγείας και σε καμία περίπτωση δεν έχει πεθάνει- πόσο μάλλον και τόσες φορές. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν;
Ο ίδιος αυτός άντρας έχει αναγνωρισθεί μέσω των social media ως θύμα σε διάφορες επιθέσεις, ανάμεσά τους το αεροπορικό δυστύχημα της EgyptAir τον περασμένο μήνα, το μακελειό στο νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο και η αιματηρή επίθεση στο τουρκικό αεροδρόμιο. Επίσης έχει συνδεθεί και με άλλα περιστατικά στον κόσμο, όπως ένα συμβάν στο Μεξικό όταν η αστυνομία πυροβόλησε εναντίον πλήθους που διαμαρτύρονταν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Εκεί όμως οι χρήστες δεν τον συγκαταλέγουν στα θύματα, αλλά αντιθέτως διέδωσαν πως ήταν αυτός που διέταξε την έναρξη των πυροβολισμών.
Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι, φυσικά, ψευδείς και παντελώς ανυπόστατοι. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναπαράχθηκαν μαζικά, ακόμη κι από μεγάλα ΜΜΕ, όπως οι New York Times που συμπεριέλαβαν την φωτογραφία του σε ένα βίντεο για την επίθεση στο Ορλάντο.
Σύμφωνα με εκτενή έρευνα του France24 πάνω στο θέμα, ο μυστηριώδης αυτός άντρας είναι απλώς το θύμα μιας κακόγουστης φάρσας που πήρε παγκόσμια έκταση και ξεκίνησε από κάποιον που είχε μαζί του μια δικαστική διαμάχη. Άλλες πληροφορίες τον θέλουν να έχει εξαπατήσει πολύ κόσμο αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, οι οποίοι μετά ήθελαν να τον εκδικηθούν και να "καταστρέψουν την φήμη του"- όπως χαρακτηριστικά είπαν. "Θέλουμε όλος ο πλανήτης να αναγνωρίζει την φάτσα του" λένε.
Το France24 υποστηρίζει πως κατάφερε να τον εντοπίσει και να μιλήσει μαζί του, ωστόσο δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζει στο Μεξικό και αυτή τη στιγμή ασχολείται με νόμιμες επιχειρήσεις. "Η φωτογραφία μου βρίσκεται παντού επειδή κάποιος το ξεκίνησε σαν φάρσα μετά από μια δικαστική διαμάχη" φέρεται να δήλωσε. Ο ίδιος λέει πως έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με τα media που αναπαράγουν την φωτογραφία του, όπως το BBC και οι NYT ζητώντας τους να την διαγράψουν αλλά "ποτέ δεν ανταποκρίθηκαν".