Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε έναν Νοτιοκορεάτη που είχε συλληφθεί να περνά τα σύνορα

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε έναν Νοτιοκορεάτη που είχε συλληφθεί να περνά τα σύνορα Facebook Twitter
EPA
0

Η Βόρεια Κορέα αποφυλάκισε έναν πολίτη της Νότιας Κορέας, που τον Ιούλιο είχε συλληφθεί καθώς διέσχιζε τα σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ενοποίησης του Νότου.

Ο κρατούμενος που απελευθερώθηκε είναι ένας 34χρονος ονόματι Σέο ο οποίος συνελήφθη αφού εισήλθε χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα στη Βόρεια Κορέα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι πιέζουν για την επιστροφή άλλων έξι Νοτιοκορεατών οι οποίοι φέρονται να κρατούνται για χρόνια στη Βόρεια Κορέα, και το υπουργείο Ενοποίησης ανέφερε πως (οι αξιωματούχοι) εκτιμούν πως η απελευθέρωση του Σέο είναι ένα θετικό σημάδι.


Τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς κρατούμενους, μια χειρονομία που θεωρήθηκε ότι άνοιγε τον δρόμο για τη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


Μετά την απελευθέρωση των Αμερικανών, ο ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα Τόμας Οτζέα Κιντάνα εξέδωσε δήλωση στην οποία καλούσε για την απελευθέρωση και των Νοτιοκορεατών κρατουμένων.

Ανάμεσά τους, οι χριστιανοί ιεραπόστολοι Κιμ Γιουνγκ-ουούκ, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2013, και οι Κιμ Κουκ-κίε και Τσόι Τσουν-κιλ, που κρατούνται από το 2014, ανέφερε το υπουργείο.

Οι άλλοι τρεις είναι Βορειοκορεάτες λιποτάκτες τους για τους οποίους η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας είχε πει πέρυσι πως «συνελήφθησαν» από τον Βορρά χωρίς να διευκρινίζει πού και γιατί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM