Η Daily Sabah επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί «διπλωματικού φιάσκου» στο θέμα της Λιβύης

Η Daily Sabah επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί «διπλωματικού φιάσκου» στο θέμα της Λιβύης Facebook Twitter
5

Η υπογραφή των μνημονίων μεταξύ Άγκυρας - Τρίπολης, το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, καθώς και οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν εντείνει το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σήμερα, πριν την αναχώρησή του για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και, αναφερόμενος στην επίσκεψη του «πραξικοπηματία» όπως τον χαρακτήρισε Χάφταρ, σημείωσε πως «ο Μητσοτάκης δεν παίζει το παιχνίδι σωστά». Στο πλαίσιο αυτό έντασης και των εκατέρωθεν ανακοινώσεων, η φιλοκυβερνητική Daily Sabah, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

«Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης που είναι και ο ηγέτης του κόμματος ΜέΡΑ25, επέκρινε τη χώρα του για την εμπλοκή της στη λιβυκή κρίση. Υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη λάθος πλευρά, κάτι που αποτελεί διπλωματικό φιάσκο» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Την Παρασκευή, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις συνέπειες του Brexit, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ανησυχία του πως η εμπλοκή της Ελλάδας εξελίσσεται στο «μεγαλύτερο ίσως διπλωματικό φιάσκο των τελευταίων ετών».

Η Daily Sabah επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί «διπλωματικού φιάσκου» στο θέμα της Λιβύης Facebook Twitter

Το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις Βαρουφάκη που είπε ακόμα πως «αγκαλιάζοντας τον πολέμαρχο Χάφταρ, θυμίζετε τους "υπερπατριώτες" που αγκάλιαζαν τον Κάρατζιτς τη δεκαετία του '90, πλήττοντας έτσι και την εικόνα της χώρας και την γεω-στρατηγική μας θέση».

«Ο Βαρουφάκης σημείωσε ακόμα πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδα, Ισραήλ και της πετραλαϊκής συνεργασίας (σ.σ Exxon-Total) ενίσχυσε τον Ερντογάν» δίνοντας του στο εσωτερικό της χώρας και στην Μέση Ανατολή το άλλοθι να μεταφέρει το πεδίο σύγκρουσης στη Λιβύη με την συμφωνία με την αδύναμη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίσκεψη του «πραξικοπηματία» όπως τον αποκαλεί Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα «προκειμένου να αναζητήσει υποστήριξη, δύο ημέρες πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου για την κρίση στη Λιβύη».

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM