Η Ιντερπόλ ζητά εξηγήσεις από την Κίνα για τον αγνοούμενο πρόεδρο της υπηρεσίας

Η Ιντερπόλ ζητά εξηγήσεις από την Κίνα για τον αγνοούμενο πρόεδρο της υπηρεσίας Facebook Twitter
EPA
0

Η Ιντερπόλ κάλεσε το Πεκίνο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον πρόεδρο της υπηρεσίας Μενγκ Χονγκγουέι, ο οποίος αγνοείται, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Γιούργκεν Στοκ.

«Η Ιντερπόλ έχει ζητήσει μέσω επίσημων διαύλων επιβολής του νόμου διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές για την κατάσταση του προέδρου της Ίντερπολ Μενγκ Χονγκγουέι», ανέφερε στην ιστοσελίδα της ο Στοκ.

«Η Γενική Γραμματεία της Ίντερπολ ανυπομονεί να λάβει επίσημη απάντηση από τις κινεζικές αρχές για να διαχειριστεί τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του προέδρου».

Η οικογένεια του προέδρου της Ιντερπόλ δεν έχει κανένα νέο του από τις 25 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα ωστόσο είχε αναφερθεί ότι τα ίχνη του χάθηκαν στις 29 του μηνός.

Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές στη Λιόν, δήλωσε επίσης ότι η ίδια έχει δεχτεί απειλές τόσο από το τηλέφωνο όσο και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για την εξαφάνιση του Μενγκ Χονγκγουέι όσο και για τις απειλές που δέχτηκε η σύζυγός του, η οποία ήταν αυτή που κατήγγειλε την εξαφάνισή του.


Τα ίχνη του Μενγκ χάθηκαν αφού έφυγε από τη Λιόν, όπου είναι η έδρα της υπηρεσίας, για να επισκεφθεί την Κίνα, (τη γενέτειρά του) στα τέλη Σεπτεμβρίου.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τις κινεζικές αρχές» καθώς το Παρίσι «προβληματίζεται» με την υπόθεση αυτή.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM