Η Κένυα αλλάζει νομίσματα και αντικαθιστά τις εικόνες πρώην προέδρων με ζώα

Η Κένυα αλλάζει νομίσματα και αντικαθιστά τις εικόνες πρώην προέδρων με ζώα Facebook Twitter
0

Η Κένυα αποφάσισε να αντικαταστήσει τις εικόνες προέδρων στα νέα της νομίσματα με άλλες από ζώα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την «αποθέωση» των πρώην ηγετών της χώρας. 

Τα προηγούμενα νομίσματα έφεραν τις εικόνες τριών πρώην ηγετών της Κένυας: των Jomo Kenyatta, Daniel arap Moi και Mwai Kibaki.

Πολλοί Κενυάτες θεωρούσαν τις εικόνες των προέδρων ως προσπάθεια των ηγετών τους να προωθούν τους εαυτούς τους και να προσωποποιούν την εξουσία τους. 

Τα νέα νομίασματα θα φέρουν πλέον εικόνες από διάσημα άγρια ζώα της χώρας, ανάμεσά τους λιοντάρια, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και ρινόκερους. 

Ο πρόεδρος Uhuru Kenyatta είπε πως τα νέα νομίσματα είναι «μεγάλη αλλαγή» και αποδεικνύουν πως «η χώρα μας έχει κάνει πολύ δρόμο». 

Η Κένυα αλλάζει νομίσματα και αντικαθιστά τις εικόνες πρώην προέδρων με ζώα Facebook Twitter

Και οι τρεις προκάτοχοί του είχαν τις εικόνες τους σφυρηλατημένες πάνω στα νομίσματα στη διάρκεια της θητείας τους. 

Το 2010 αποφασίστηκε δια νόμου τα νομίσματα να μην φέρουν πλέον το πορτρέτο κανενός προκειμένου να προαχθεί η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κεντρική τράπεζα ανταποκρίθηκε στην περίπτωση των νομισμάτων, και θα κάνει το ίδιο όταν χρειαστεί να τυπώσει χαρτονομίσματα. 

Όπως εξήγησε η επιλογή ζώων δίνει «μια φυσική έκφραση σε νέα, αναγεννημένη Κένυα με προοπτικές και δείχνει σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον». 

Με πληροφορίες από BBC 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM