Η Μέρκελ έχει γενέθλια αλλά θα προεδρεύσει όπως πάντα του υπουργικού της συμβουλίου

Η Μέρκελ έχει γενέθλια αλλά θα προεδρεύσει όπως πάντα του υπουργικού της συμβουλίου Facebook Twitter
EPA
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα προεδρεύσει σήμερα στη σύσκεψη του υπουργικού της συμβουλίου όπως κάθε εβδομάδα, αν και γιορτάζει τα 65α γενέθλιά της.

«Σημαίνει ότι δεν γίνεσαι πιο νέος, ίσως πιο έμπειρος», είχε σχολιάσει η Μέρκελ την προηγούμενη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε για το θέμα.  Η Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας από τον Νοέμβριο του 2015 και αν και το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), είδε τα ποσοστά του να μειώνονται στις εκλογές, η δημοτικότητα της ίδιας παραμένει υψηλή.

Τα πρόσφατα επεισόδια τρόμου που αντιμετώπισε η Γερμανίδα καγκελάριος δημοσίως έχουν οδηγήσει πολλούς να κάνουν εικασίες για την κατάσταση της υγείας της. Η Μέρκελ και η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Μάια Σάντου παρέμειναν χθες Τρίτη καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο. Κατόπιν σηκώθηκαν και αποχώρησαν.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος επέλεξε να παραμείνει καθιστή υποδεχόμενη κάποιον ηγέτη. Την περασμένη εβδομάδα, η Άγγελα Μέρκελ παρέμεινε καθιστή για πρώτη φορά στην τελετή υποδοχής, με στρατιωτικές τιμές, για την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν. 

Τα τρέμουλα της Γερμανίδας καγκελαρίου παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα Ιουνίου σε μια δεξίωση προς τιμή του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Μέρκελ είχε τότε απαντήσει πως το περιστατικό οφειλόταν σε αφυδάτωση, καθώς έκανε πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα.

Τα επόμενα επεισόδια έχουν χαρακτηριστεί ψυχολογική επεξεργασία του πρώτου. Οι γιατροί διστάζουν να κάνουν εικασίες για την κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας καγκελαρίου, κάτι που αντιμετωπίζεται ως προσωπικό ζήτημα στη χώρα ακόμη και για τους ηγέτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM