Η Morgan Stanley συστήνει επενδύσεις σε μετρητά αντί για μετοχές μετά από 12 χρόνια

Η Morgan Stanley συστήνει επενδύσεις σε μετρητά αντί για μετοχές μετά από 12 χρόνια Facebook Twitter
0

Την προτίμηση μετρητών έναντι των μετοχών ως επενδυτική επιλογή συστήνει στους πελάτες της η Morgan Stanley για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με την επενδυτικό οίκο, τα μετρητά δεν προσφέρουν πια χειρότερες αποδόσεις από όλες τις άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Το να έχει κανείς μετρητά στο χαρτοφυλάκιό του τα τελευταία 12 χρόνια ήταν αποκλειστικά μία αμυντική επιλογή καθώς ουσιαστικά, συμφωνούσε να πληρώσει για να έχει ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, εν μέσω παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, ευρωπαϊκής κρίσης και απαισιοδοξίας, η ασφάλεια ήταν ακριβή: Τα μετρητά στις ΗΠΑ εμφάνισαν υπο-αποδόσεις τόσο έναντι του S&P 500 όσο και του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κάθε χρόνο από το 2010 έως το 2020, με εξαίρεση μόνο δύο χρονιές, το 2013 και το 2018.

«Όμως η ιδέα ότι το να διατηρείς μετρητά σημαίνει πως πληρώνεις για ασφάλεια, δεν είναι πια ακριβής», εξηγεί η Morgan Stanley. Οι αποδόσεις των αμερικανικών εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας, στο 3,1%, είναι οι υψηλότερες από τα τέλη του 2007 και προσφέρουν 157 μονάδες βάσης περισσότερα από τα μερίσματα του S&P 500, 21 μονάδες βάσης πάνω από το αμερικανικό 10ετές ομόλογο και μόλις 60 μονάδες βάσης λιγότερα από τον US Aggregate Bond index.

«Για όσους επενδύουν σε δολάρια, τα μετρητά έχουν σταματήσει να είναι ένα βαρίδι για τις αποδόσεις των χαρτοφυλακίου», εξηγούν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, νούμερα είναι λιγότερο ακραία στην Ευρώπη, αλλά και πάλι δείχνουν την αλλαγή της κατάστασης. 

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το να διατηρεί κανείς μετρητά στην Ευρώπη κόστιζε πολλά χρήματα. Όχι πια», επισημαίνει η εταιρεία. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Morgan Stanley επισημαίνει ότι το να έχει κανείς μετρητά σε δολάριο είναι μια σχετικά ελκυστική επιλογή σε cross-asset βάση, καθώς προσφέρει υψηλή απόδοση, ρευστότητα αλλά και καλύτερες προβλεπόμενες αποδόσεις από τις αμερικανικές μετοχές, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και τα εταιρικά ομόλογα στους επόμενους 12 μήνες.

Παράλληλα, η επένδυση που αποτελεί την εξαίρεση και αναμένεται να δώσει καλύτερες αποδόσεις από τα μετρητά είναι τα κρατικά ομόλογα των αναδυόμενων χωρών, σύμφωνα με τον οίκο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM