Η Μόσχα απέλασε 500.000 Ουκρανούς στη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο

Η Μόσχα απέλασε 500.000 Ουκρανούς στη Ρωσία, σύμφωνα με Ουρανό αξιωματούχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μόσχα απέλασε 500.000 ανθρώπους από την Ουκρανία στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ηγετικό μέλος του oυκρανικού κοινοβουλίου.

«Μισό εκατομμύριο Ουκρανοί πολίτες απελάθηκαν από την Ουκρανία στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς συμφωνία από την πλευρά τους», δήλωσε ο Mykyta Poturayev, επικεφαλής της ανθρωπιστικής επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δυνατότητα» να έρθει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους και κάλεσε τον Ερυθρό Σταυρό να παρέμβει.

Ο Poturayev σημείωσε ακόμα ότι ανησυχεί για την τύχη αυτών των Ουκρανών.

«Γνωρίζουμε για τα λεγόμενα "στρατόπεδα φιλτραρίσματος" για Ουκρανούς πολίτες. Αυτή είναι μία από τις πιθανές κατευθύνσεις της δραστηριότητας του Ερυθρού Σταυρού, τουλάχιστον για να βρεθούν αυτοί οι απελαθέντες και να καταλάβουμε τι (συμβαίνει) με αυτούς στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε.

Η Alexandra Boivin, από τον Ερυθρό Σταυρό, είπε ότι η οργάνωσή είναι σε συζητήσεις με τις ρωσικές αρχές σχετικά με τις δυνατότητες να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

«Το ερώτημα σχετικά με το αν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια, είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή αλλά είναι σίγουρα ένα θέμα ανησυχίας» σημείωσε η ίδια.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM