Η Ντόλι Πάρτον έλαβε βραβείο 100 εκατ. $ από τον Τζεφ Μπέζος

Η Ντόλι Πάρτον έλαβε βραβείο 100 εκατ. $ από τον Τζεφ Μπέζος Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Βραβείο 100 εκατ. δολ. απένειμε ο Τζεφ Μπέζος στην σταρ της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, ανακοίνωσε το βραβείο μαζί με τη σύντροφό του, Lauren Sanchez, η οποία περιέγραψε την Πάρτον ως «μια γυναίκα που δίνει με την καρδιά της και οδηγεί με αγάπη και συμπόνια σε κάθε πτυχή της δουλειάς της».

Το Bezos Courage & Civility Award τιμά τις προσωπικότητες που «επιδιώκουν λύσεις με θάρρος και ευγένεια».

«Ανυπομονούμε να δούμε όλα τα καλά που πρόκειται να κάνετε με αυτό το βραβείο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε η Sanchez απευθυνόμενη στην Πάρτον.

Σε ένα βίντεο της τελετής που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η Πάρτον ακούγεται να λέει «Ουάου! Είπες 100 εκατομμύρια δολάρια;»

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέση να βοηθήσουν πρέπει να δίνουν τα χρήματά τους εκεί που τους λέει η καρδιά τους. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα», πρόσθεσε.

Το βραβείο ξεκίνησε να απονέμεται το 2001.Το έχουν λάβει ο ακτιβιστής Van Jones και ο σεφ και ανθρωπιστής Jose Andres, που ίδρυσαν το World Central Kitchen, το οποίο παρέχει φαγητό σε κατοίκους περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές σε όλον τον κόσμο.

Η Πάρτον, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, εισήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Rock & Roll Hall of Fame.

Έχει υπάρξει δεινή υποστηρίκτρια φιλανθρωπικών οργανώσεων και ίδρυσε το Ίδρυμα Dollywood, το οποίο δίνει βιβλία σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η τραγουδοποιός στήριξε επίσης έμπρακτα την επιστημονική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού την περίοδο της πανδημίας.

Δώρισε στην εταιρεία Moderna 1 εκατομμυρίου δολαρίων για έρευνα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ.

Με πληροφoρίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM