Η Ρωσία απέτρεψε 24 τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στο 2017

Η Ρωσία απέτρεψε 24 τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στο 2017 Facebook Twitter
EPA
1

Είκοσι τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις αποτράπηκαν το 2017 στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, Γιούρι Τσάικα. 

Ο Τσάικα εξηγεί ότι εξόντωση των τρομοκρατικών ομάδων στην Συρία, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στις γραμμές της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και όσων επιστρέφουν από τις περιοχές των εχθροπραξιών.

Συγκριτικά με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών, τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος μειώθηκαν κατά 16% πέρυσι επειδή έχει βελτιωθεί ο συντονισμός των διαφορετικών οργανισμών στην πάταξη της τρομοκρατίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Εισαγγελέας, οι αρχές ασφαλείας απέτρεψαν 1500 εξτρεμιστικές ενέργειες, σε όλη την χώρα, με στενή παρακολούθηση και του διαδικτύου. 

Ο Τσάικα παρατήρησε επίσης ότι ξένες οργανώσεις που θεωρούνται ανεπιθύμητες στην Ρωσία , άρχισαν να δραστηριοποιούνται έντονα παραμονές των ρωσικών προεδρικών εκλογών.


Στον κατάλογο των ανεπιθύμητων οργανώσεων περιλαμβάνονται δύο βρετανικές – «Open Russia» (OR, Ανοικτή Ρωσία) και Civic Movement (το διαδικτυακό κοινωνικό κίνημα της «Ανοιχτής Ρωσίας»)-- και η αμερικανική οργάνωση « Ινστιτούτο Σύγχρονης Ρωσίας»

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια