Ιαπωνία: Επιστήμονες φιλοδοξούν να έχουν έτοιμο το 2024 εμβόλιο που «θα διαρκεί για όλη μας τη ζωή»

Ιαπωνία: Επιστήμονες φιλοδοξούν να έχουν έτοιμο το 2024 εμβόλιο που «θα διαρκεί για όλη μας τη ζωή» Facebook Twitter
Unsplash
0

Να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα διαρκεί για όλη μας τη ζωή, θέλουν επιστήμονες στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Μητροπολιτικό Ινστιτούτο Επιστημόνων του Τόκιο.

Ήδη, έχουν δοκιμάσει εργαστηριακά το εμβόλιο σε ποντίκια και πιθήκους, με την παραγωγή ενός πειραματικού εμβολίου να αναμένεται το 2023. «Έχω εργαστεί πάνω σε διάφορες τεχνολογίες εμβολίων, όπως του αδενοϊού και του mRNA, αλλά το εμβόλιο που αξιοποιεί τον φορέα του ιού είναι το πιο ισχυρό και με τις λιγότερες παρενέργειες, ενώ μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό αντισώματα και ανοσία για μια ζωή», δηλώνει ο Michinori Kohara.

Το εμβόλιο, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, έχει αναπτυχθεί με μία δόση που περιλαμβάνει την ακίδα πρωτεϊνής της Covid-19, η οποία παραμένει ενεργή για τον οργανισμό για περισσότερους από 20 μήνες. Αυτό δεν ισχύει για κανένα άλλο εμβόλιο. Δύο δόσεις μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων αυξάνουν, επίσης τα αντισώματα.

Μέσα στο 2023 αναμένονται οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και συγκεκριμένα σε περίπου 200 εθελοντές. Σε περίπτωση που οι δοκιμές επιτύχουν, θα ξεκινήσει η τελική φάση. Η μαζική παραγωγή αναμένεται το νωρίτερο το 2024. Οι δοκιμές θα γίνουν από τη γιαπωνέζικη φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. 

Οι Ιάπωνες επιστήμονες δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν το «Άγιο Δισκοπότηρο» στη μάχη για την τελική νίκη έναντι του κορωνοιού. Στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ο καθηγητής Jonathan Heeney ενημέρωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησαν δοκιμές ενός νέου εμβολίου που ενδέχεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία έναντι του Covid-19 και των μεταλλάξεών του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM