Ινδία: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση βοδινού κρέατος δημόσια στην πολιτεία Άσαμ

Ινδία: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση βοδινού κρέατος στους δημόσιους χώρους της πολιτείας Άσαμ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η αρχή στην πολιτεία Άσαμ της Ινδίας, απαγόρευσε την κατανάλωση βοδινού κρέατος σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων.

Πρόκειται για την επικαιροποίηση του κανόνα που περιόρισε την πώληση βόειου κρέατος κοντά σε ορισμένους θρησκευτικούς χώρους, όπως οι ναοί.

Η κατανάλωση βοδινού εξακολουθεί να αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα στην Ινδία, από τη στιγμή οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα από την πλειονότητα των Ινδουιστών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του πληθυσμού.

Πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης του εθνικιστικού κόμματος Bharatiya Janata Party (BJP), το οποίο ενισχύει όλο και πιο συχνά τους περιορισμούς στη σφαγή αγελάδων τα τελευταία χρόνια, ενώ πάνω από τα δύο τρίτα των ινδικών πολιτειών έχουν εφαρμόσει μερική ή ολική απαγόρευση στη σφαγή ζώων και την κατανάλωση βοδινού.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική συχνά φέρνει εντάσεις, κυρίως ανάμεσα σε κόμματα και οργανώσεις που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το δικαίωμα των πολιτών να τρώνε ό,τι θέλουν.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η παραπάνω απαγόρευση κρύβει ισχυρά πολιτικά κίνητρα, διερωτώμενοι, γιατί το BJP δεν επιβάλλει παρόμοιους περιορισμούς σε άλλες πολιτείες, όπως η Γκόα, όπου η κατανάλωση βοδινού είναι νόμιμη.

Περίπου τα δύο τρίτα από τις 28 πολιτείες της Ινδίας, πολλές από τις οποίες κυβερνώνται από το BJP, έχουν μερικώς ή πλήρως απαγορεύσει τη σφαγή βοοειδών και την κατανάλωση του αντίστοιχου κρέατος (αν και η κατανάλωσή του είναι νόμιμη σε ορισμένα μέρη).

Ομάδες προστασίας των αγελάδων κατηγορούνται ότι επιβάλλουν συχνά την απαγόρευση, με βίαιες μεθόδους, έχοντας προβεί μέχρι και σε θανάσιμες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων πωλητών κρέατος, εμπόρων και εμπόρων, για τους οποίους το βοδινό είναι βασική και φθηνή πηγή πρωτεΐνης.

Στην Άσαμ, η πώληση και αγορά βοδινού κρέατος απαγορεύτηκε το 2021 σε περιοχές όπου ζουν Ινδουιστές, Τζαϊνιστές και Σιχ – οι οποίοι συνήθως δεν τρώνε βοδινό. Ο νόμος αυτός απαγόρευσε επίσης την πώληση βοδινού κοντά σε ναούς.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε για «τρομοκρατία» ο Σουηδός δημοσιογράφος Κατζ Τζοακίμ Μεντίν

Διεθνή / Τουρκία: Προφυλακίστηκε για «τρομοκρατία» ο Σουηδός δημοσιογράφος Κατζ Τζοακίμ Μεντίν

Έντονη αντίδραση από ΣτοκχόλμηΗ υπόθεση συνδέεται με διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη τον Ιανουάριο του 2023, κατά την οποία διαδηλωτές κρέμασαν κούκλα που έμοιαζε με τον Τούρκο πρόεδρο έξω από το δημαρχείο της πόλης
LIFO NEWSROOM
Παρ' ολίγον σύγκρουση Airbus της Delta Air Lines με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Παρ' ολίγον σύγκρουση Airbus της Delta Air Lines με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αεροπορική τραγωδία της 29ης Ιανουαρίου, όταν στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk συγκρούστηκε με αεροσκάφος της American Airlines
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί και 2.376 τραυματίες – Ξεκίνησε η διεθνής αποστολή βοήθειας

Διεθνή / Σεισμός στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί και 2.376 τραυματίες – Ξεκίνησε η διεθνής αποστολή βοήθειας

Η Μιανμάρ, μια χώρα ήδη σε βαθιά πολιτική και ανθρωπιστική κρίση, καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις πιο φονικές φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία της
LIFO NEWSROOM
Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Διεθνή / «Καληνύχτα και καλή τύχη»: Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Το «Καληνύχτα και καλή τύχη» συγκέντρωσε 3,3 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα από τον «Οθέλλο» του Ντένζελ Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM