Ινδία: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση βοδινού κρέατος δημόσια στην πολιτεία Άσαμ

Ινδία: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση βοδινού κρέατος στους δημόσιους χώρους της πολιτείας Άσαμ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η αρχή στην πολιτεία Άσαμ της Ινδίας, απαγόρευσε την κατανάλωση βοδινού κρέατος σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων.

Πρόκειται για την επικαιροποίηση του κανόνα που περιόρισε την πώληση βόειου κρέατος κοντά σε ορισμένους θρησκευτικούς χώρους, όπως οι ναοί.

Η κατανάλωση βοδινού εξακολουθεί να αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα στην Ινδία, από τη στιγμή οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα από την πλειονότητα των Ινδουιστών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του πληθυσμού.

Πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης του εθνικιστικού κόμματος Bharatiya Janata Party (BJP), το οποίο ενισχύει όλο και πιο συχνά τους περιορισμούς στη σφαγή αγελάδων τα τελευταία χρόνια, ενώ πάνω από τα δύο τρίτα των ινδικών πολιτειών έχουν εφαρμόσει μερική ή ολική απαγόρευση στη σφαγή ζώων και την κατανάλωση βοδινού.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική συχνά φέρνει εντάσεις, κυρίως ανάμεσα σε κόμματα και οργανώσεις που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το δικαίωμα των πολιτών να τρώνε ό,τι θέλουν.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η παραπάνω απαγόρευση κρύβει ισχυρά πολιτικά κίνητρα, διερωτώμενοι, γιατί το BJP δεν επιβάλλει παρόμοιους περιορισμούς σε άλλες πολιτείες, όπως η Γκόα, όπου η κατανάλωση βοδινού είναι νόμιμη.

Περίπου τα δύο τρίτα από τις 28 πολιτείες της Ινδίας, πολλές από τις οποίες κυβερνώνται από το BJP, έχουν μερικώς ή πλήρως απαγορεύσει τη σφαγή βοοειδών και την κατανάλωση του αντίστοιχου κρέατος (αν και η κατανάλωσή του είναι νόμιμη σε ορισμένα μέρη).

Ομάδες προστασίας των αγελάδων κατηγορούνται ότι επιβάλλουν συχνά την απαγόρευση, με βίαιες μεθόδους, έχοντας προβεί μέχρι και σε θανάσιμες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων πωλητών κρέατος, εμπόρων και εμπόρων, για τους οποίους το βοδινό είναι βασική και φθηνή πηγή πρωτεΐνης.

Στην Άσαμ, η πώληση και αγορά βοδινού κρέατος απαγορεύτηκε το 2021 σε περιοχές όπου ζουν Ινδουιστές, Τζαϊνιστές και Σιχ – οι οποίοι συνήθως δεν τρώνε βοδινό. Ο νόμος αυτός απαγόρευσε επίσης την πώληση βοδινού κοντά σε ναούς.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM