Ηνωμένο Βασίλειο: Τριπλασιάστηκαν τα ομοφοβικά εγκλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια

Ηνωμένο Βασίλειο: Τριπλασιάστηκαν τα ομοφοβικά εγκλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Τα ομοφοβικά εγκλήματα ή ομοφοβικές επιθέσεις φέρεται να έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκαλύπτουν σχετικά στοιχεία.

Ο αριθμός των αναφερόμενων ομοφοβικών εγκλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, από 6.655 το 2014-15 σε 18.465 το 2019-20.

Τα στοιχεία παρουσίασε το BBC και αποτελούν δεδομένα από τα 45 αστυνομικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η αύξηση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των περισσότερων αναφορών που γίνονται, οι υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων δήλωσαν ότι η αύξηση των εγκλημάτων μίσους είναι μια πραγματική αύξηση επιθέσεων και οι αναφορές είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» .

20% αύξηση σε έναν χρόνο


Οι αστυνομικές αναφορές για ομοφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί κατά 20% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Η αναπληρώτρια αρχηγός της αστυνομίας Julie Cooke, επικεφαλής για τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα στο Συμβούλιο των Αρχηγών της Εθνικής Αστυνομίας, δήλωσε στο BBC: «Θα μπορούσα να βρω πολλά παραδείγματα όπου τα καταφέρνουμε σωστά. Αλλά παίρνω απολύτως σοβαρά αυτά στα οποία δεν το κάνουμε. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι βελτιωνόμαστε και μαθαίνουμε από εκείνες τις στιγμές που δεν τα έχουμε κάνει σωστά τα πράγματα», είπε.

«Είναι πολύ υψηλός ο αριθμών εκείνων που δεν αναφέρουν τα εγκλήματα αυτά. Λοιπόν, παρακαλώ βγείτε μπροστά. Κι αν δεν λαμβάνετε τη σωστή απάντηση που θα περιμένατε, βεβαιωθείτε ότι το αναφέρετε και αυτό.


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Stonewall, Nancy Kelley, δήλωσε ότι στο BBC: «Βλέπουμε σίγουρα μια πραγματική αύξηση στα άτομα που φτάνουν για να ζητήσουν βοήθεια σε όλους τους ΛΟΑΤ οργανισμούς. Λοιπόν, ανησυχούμε πολύ ότι πρόκειται για μια πραγματική αύξηση των ανθρώπων που δέχονται επίθεση, λόγω του ποιες/οι είναι και ποιο άτομο αγαπούν. Γνωρίζουμε ότι το 80% των ΛΟΑΤ ατόμων δεν αναφέρουν εγκλήματα μίσους. Αυτή είναι λοιπόν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ένα από τα βασικά βήματα για να το αλλάξουμε αυτό είναι να το κάνουμε ορατό και να σηκωθούμε και να πούμε ότι δεν πρέπει να βιώνουμε τέτοιου είδους μίσος και κακοποίηση».

Σημειώνεται ότι το πιο πρόσφατο θύμα ομοφοβικής επίθεσης στη Βρετανία είναι ένας ομοφυλόφιλος εργαζόμενος στο NHS στου οποίου το αυτοκίνητο βρέθηκε οξύ. Όπως αποκάλυψε, αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στη Σκωτία και να μετακομίσει στην Αγγλία με τον σύντροφό του για να ξεφύγει από μήνες ομοφοβικής κακοποίησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM