ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο διαθέτει «νηπιαγωγείο κουταβιών» για να εκπαιδεύσει σκύλους συντροφιάς

ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο διαθέτει «νηπιαγωγείο κουταβιών» για να εκπαιδεύσει σκύλους συντροφιάς Facebook Twitter
0

Το Πανεπιστήμιο Ντιουκ (Duke University) στη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ, διαθέτει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για τη φιλοξενία και την εκπαίδευση κουταβιών.

Αποκαλείται και «νηπιαγωγείο για κουτάβια», όπως γράφει ο National Geographic, που παρέθεσε και βίντεο από το εσωτερικό του χώρου.

Τα κουτάβια περνούν την ημέρα τους παίζοντας, έρχονται σε επαφή με άλλα σκυλιά, ξεκουράζονται και εξοικειώνονται με βασικές οδηγίες, όπως το να κάθονται, να μένουν στη θέση τους και να αποφεύγουν ατυχήματα.

Αυτά τα σκυλιά, συμμετέχουν σε δραστηριότητες παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της ανάπτυξης παιδιών. Οι ερευνητές, Brian Hare και Vanessa Woods, σχεδίασαν το πρόγραμμα με βάση τεχνικές, στις οποίες καταφεύγουν οι ψυχολόγοι, για να εξετάσουν τις νοητικές δεξιότητες των παιδιών, παρακολουθώντας πώς αναδύονται βασικές γνωστικές ικανότητες στα κουτάβια κατά την ανάπτυξή τους. Αυτές οι ικανότητες, όπως η διατήρηση μνήμης και ο αυτοέλεγχος, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη συνεργασία και την επικοινωνία των σκύλων με τους ανθρώπους.

«Τα σκυλιά έχουν διαφορετικά είδη νοημοσύνης και αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς», εξηγούν ανθρωπολόγοι εξελικτικής ψυχολογίας τπυ Ντιουκ. Αυτή η διαφορετικότητα, κάνει την εκπαίδευση και την κατανόηση τους πιο απαιτητική.  

Η ανάπτυξη ενός χάρτη γνωστικής εξέλιξης για κουτάβια, συμβάλλει στην ανατροφή και τον εντοπισμό εκείνων των σκύλων που θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικοί σύντροφοι για άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, παρέχει πολύτιμη καθοδήγηση για τους νέους γονείς σκύλων, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα κατοικίδιά τους με τον καλύτερο τρόπο. Όπως εξηγεί η Woods, τα σκυλιά που προορίζονται για υπηρεσία ή συντροφιά «πρέπει να είναι ευγενικά, να εντάσσονται εύκολα στις οικογένειες και να συμπεριφέρονται σωστά σε καθημερινές καταστάσεις, όπως ένας περίπατος με λουρί ή μια επίσκεψη σε καφέ».

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM
Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Διεθνή / Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Για πρώτη φορά ο επόμενος πάπας είναι πιθανό να προέλθει από την Αφρική, την Ασία ή άλλη περιοχή που παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στην ηγεσία της Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM